Μυστικά ομορφιάς για να αποφύγετε τις ρυτίδες

Μυστικά ομορφιάς για να αποφύγετε τις ρυτίδες

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποια γυναίκα δεν θα θελε να παραμείνει αγέραστη, λαμπερή και αψεγάδιαστη όσα χρόνια κι αν περάσουν; Είτε είστε 20 είτε 30 είτε 40 χρονών, γνωρίσετε πως αργά ή γρήγορα τα σημάδια του χρόνου θα κάνουν την εμφάνισή τους στο πρόσωπό σας και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε γι’ αυτό σωστά; Λάθος!

Πολλές γυναίκες και άντρες πιστεύουν πως η φθορά του δέρματος είναι αναπόφευκτη, όμως όπως συμπέραναν πρόσφατες έρευνες υπάρχει τελικά τρόπος να αποτρέψετε την εμφάνιση των ρυτίδων και να αντιστρέψετε τη διαδικασία αρκεί να φροντίζετε την επιδερμίδα σας καθημερινά.

Αντηλιακό: Ο ήλιος είναι ένας από τους βασικότερους ενόχους που προκαλούν την εμφάνιση ρυτίδων και πανάδων. Συνήθως θυμόμαστε το αντηλιακό μόνο το καλοκαίρι, οι ακτίνες του ήλιου είναι εξ ίσου βλαβερές και το χειμώνα. Δοκιμάστε να αναμείξετε το foundation σας με ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30 SPF για να είστε καλυμμένη.

Πίνετε πολύ νερό: Η συστηματική αφυδάτωση του οργανισμού είναι ένας εξ ίσου σοβαρός λόγος που η επιδερμίδα κάνει ρυτίδες. Φροντίστε να πίνετε τουλάχιστον 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο και ελαστικό. Εκτός αυτού το νερό θα βοηθήσει στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό σας οι οποίες μεταξύ άλλων επιβαρύνουν και το δέρμα σας.

Κοιμηθείτε αρκετά: Όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά το σώμα παράγει περισσότερη κορτιζόλη, μια ορμόνη που μεταξύ άλλων διαβρώνει και τα δερματικά κύτταρα. Αντίθετα ο επαρκής ύπνος βοηθάει το σώμα να παράγει περισσότερη HGH, μια ορμόνη που βοηθά  το δέρμα να παραμένει σφριγηλό και υγιές.

Διατροφή: Είναι θεμελιώδες να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή αν θέλετε να διατηρήσετε το δέρμα σας λαμπερό και νεανικό. Προσθέστε στη διατροφή σας τροφές που δίνουν έξτρα ώθηση στην παραγωγή κολλαγόνου και αποφύγετε όσο το δυνατόν αυτές που το καταστρέφουν. Οι καλύτερες τροφές-σύμμαχοι είναι τα ψάρια (ειδικά ο σολομός), η σόγια και τα παράγοντά της, τα φρούτα (ιδιαίτερα τα μύρτιλα)  και τα λαχανικά (προτιμήστε εκείνα που έχουν κόκκινο και πορτοκαλί χρώμα, όπως το κατσαρό λάχανο-kale και οι ντομάτες).

Πείτε ένα ‘ναι’ στα αντιοξειδωτικά: Οι βιταμίνες A, B2, B3, B6, B12, C και E καθώς και η καροτίνη είναι από τους μεγαλύτερους ευεργέτες για το δέρμα σας. Θα τις βρείτε στο πράσινο και το μαύρο τσάι, τα ρόδια, τα raspberries, τα καρότα, τα μήλα και τις φράουλες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή