Του κύκλου τα γυρίσματα

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για μια μικρή εκδίκηση της πάντοτε ειρωνικής ιστορίας: Μέρες Πολυτεχνείου, 41 χρόνια μετά, ένας από τους πρώτους χλευαστές και τάχα απομυθοποιητές της εξέγερσης, ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να διωχθεί για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, αν επιβεβαιωθεί η ενίσχυση με έξι εκατομμύρια ευρώ λογαριασμών που ανήκουν σε εξωχώριες εταιρείες του. Αν επιβεβαιωθεί δηλαδή ότι τα χρήματα αυτά και δεν δηλώθηκαν στο «πόθεν έσχες» του και σχετίζονται με τα εξοπλιστικά προγράμματα, για τα οποία ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε καταθέσει 85 πιεστικές ερωτήσεις στη Βουλή σε μία τετραετία, από αγωνία για την εθνική μας άμυνα. Αρκετές από αυτές τις είχαν συνυπογράψει, σαν άβουλα πρωτοπαλίκαρά του ας εικάσουμε, ο κ. Αδ. Γεωργιάδης και ο κ. Θ. Πλεύρης.

Κατά τύχη, οι δυο τους ήταν από τους πιστότερους οπαδούς του προέδρου τους και στη γραμμή «αποδόμησης» της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, μια γραμμή που ταυτιζόταν με τις απόψεις της ακρότατης Δεξιάς και του χρυσαυγίτικου «Στόχου». Από το κανάλι του, που άλλαζε ονόματα, όχι όμως και αντιλήψεις, ο κ. Καρατζαφέρης, ο Ατακαδόρος του Χρέους, ο συγκυβερνήσας την Ελλάδα αφού από αντιμνημονιακός έγινε μνημονιακός μέσα σε κάτι λιγότερο από μία νύχτα, αυτός που «δεν θα είχε πρόβλημα να αποκαλέσει επανάσταση την 21η Απριλίου», αυτός που αποφαίνεται ότι «στη χούντα δεν πεινάγαμε», άρα πού το κακό, επιχειρούσε κάθε χρόνο, κάθε Νοέμβρη, να προσβάλει το Πολυτεχνείο. Να το μειώσει. Να το κηλιδώσει.

«Δεν υπήρξε κανένας νεκρός» – αυτό ήταν το μύθευμα διά του οποίου υπoτίθεται ότι θα απομυθοποιούσε την τριήμερη εξανάσταση ενός μέρους του λαού, και όχι μονάχα φοιτητών. Και εκτός που «δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός», παρά τον ιστορικά τεκμηριωμένο (και από το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών) θάνατο 24 ανθρώπων, ο ζάπλουτος χάρη στον ιδρώτα του προσώπου του κύριος πρόεδρος, που έχει δηλώσει και ολίγον αντιστασιακός, επέμενε να διαδίδει ότι «ορισμένοι εκ των πρωταγωνιστών του Πολυτεχνείου έφτασαν εκεί με αυτοκίνητα της αμερικανικής πρεσβείας».

Από κοντά ο κ. Γεωργιάδης –πάντοτε πιστός στον εκάστοτε αρχηγό του–, που ορκιζόταν, στο κανάλι του ΛΑΟΣ κι αυτός, ότι «μέσα στους νεαρούς ενεπλάκησαν και πράκτορες ξενων δυνάμεων». Ο κ. Γεωργιάδης, τέτοιων απόψεων θιασώτης και διακινητής, τυγχάνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και δεύτερος ή τρίτος σε ό,τι εμφανίζεται καθημερινά (σε κανάλια και ραδιοσταθμούς) ως ηγεσία της. Κατόπιν αυτού, μάλλον περίττευε ο διαδικτυακός σάλος που προκλήθηκε από θλιβερή ανάρτηση στο φέισμπουκ ενός μέλους της ΟΝΝΕΔ, υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου με τον συνδυασμό του κ. Κουμουτσάκου, η οποία κατέληξε στο πρωτότυπο συμπέρασμα ότι έχουμε να κάνουμε με «τέσσερις δεκαετίες αρλούμπας». Δεν παραέχει νόημα να τα βάζει κανείς με το σαμάρι. Το λέει η παροιμία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή