Στα άκρα ο «πόλεμος» στο ποδόσφαιρο

Στα άκρα ο «πόλεμος» στο ποδόσφαιρο

4' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολομέτωπη επίθεση κατά του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, εξαπέλυσε μέσω χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο Δημήτρης Μελισσανίδης, τονίζοντας πως «πόλεμο άρχισαν, πόλεμο θα έχουν». Οι δηλώσεις του κ. Μελισσανίδη προκάλεσαν και την απάντηση του Ολυμπιακού μέσω επίσημης ανακοίνωσης. Είπε, μεταξύ άλλων, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ:

• Για την επίθεση στον κ. Ζωγράφο:

«Μια ωραία ιστορία είναι το θέμα του κ. Ζωγράφου. Δεν σηκώνει ποτέ τηλέφωνο από απόκρυψη. Εγώ τον πήρα δύο φορές τηλέφωνο, μία όταν ανέλαβε και του ευχήθηκα καλή επιτυχία λέγοντας πως η ΑΕΚ δεν θέλει καμία βοήθεια και μου είπε να μείνω ήσυχος. Τη δεύτερη φορά μιλήσαμε όταν παίζαμε με τον Αχαρναϊκό. Τον πήρα από το προσωπικό μου τηλέφωνο, δεν το σήκωσε, τον ξαναπήρα και του είπα “βλέπω κάτι μυστήριες διαιτησίες, δεν θέλουμε χάρες”. Η ΑΕΚ δεν θέλει χάρες από τη διαιτησία».

• Για τις έρευνες της UEFA, σε θέματα ύποπτων αγώνων και παράνομου στοιχηματισμού:

«H UEFA έδωσε εντολή για κάποια ύποπτα παιχνίδια. Ας το ερευνήσουν οι Αρχές. Η ΕΠΟ το έστειλε στον εισαγγελέα. Πρώτο ματς, Ολυμπιακός – Βέροια, στοιχηματισμός 3.000.000 ευρώ στο σκορ 3-0. Το παιχνίδι παίζεται, στο δεύτερο ημίχρονο άλλα 3 εκατ. πάλι στο 3-0, με το σκορ στο 1-0. Μέχρι το 90΄ το σκορ έγινε κατά σύμπτωση 3-0. Τι έπαιζε; Η Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ; Υπάρχουν σήμερα Ελληνες που να μπορούν να παίξουν τέτοιο στοίχημα; Ευτυχώς δεν παίχτηκαν αυτά στην Ελλάδα, αλλά στη Μαλαισία. Αλλωστε έχουν πακιστανικά τηλέφωνα κι έχουν συνηθίσει. Υπάρχει και το Ολυμπιακός – Πανθρακικός, το Εργοτέλης – Ολυμπιακός. Και εγώ ρωτάω εσάς ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του Εργοτέλη; Να μας πουν σε ποιον ανήκει μια off-shore εταιρεία ονόματι AFG από την οποία χρηματοδοτείται η ΠΑΕ Εργοτέλης».

• Για τις έρευνες περί ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο:

«Πώς είναι δυνατόν από το κρεβάτι του πόνου ο κ. Ζωγράφος να τηλεφωνεί στον κ. Μαρινάκη και σε χρόνο ρεκόρ να πηγαίνει στο νοσοκομείο κι εκείνος και ο κ. Σαρρής. Ζητώ από τους εισαγγελείς να ανοίξουν τα τηλέφωνα του κ. Ζωγράφου. Σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα ποιος είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί δεν τηλεφώνησε στον κ. Αλαφούζο, στον κ. Σαββίδη, σε μένα;».

• Για τις κασέτες της ΕΥΠ: «Δεν θέλω να πω για τις κασέτες της ΕΥΠ και το περιεχόμενό τους. Είναι ποδόσφαιρο αυτό; Οι μισές ομάδες στη Σούπερ Λίγκα δεν θα έπρεπε να παίζουν. Οι μισές είναι στο άρμα και δεν πληρώνουν τίποτα, στο τσάμπα».

• Για τις επιθέσεις που δέχεται από τον κ. Μαρινάκη: «Ο κ. Μαρινάκης με λέει "λαθρέμπορο", ενώ έχω αθωωθεί από την ελληνική δικαιοσύνη και είμαι από τους λίγους επιχειρηματίες στην Ελλάδα με λευκό ποινικό μητρώο. Ακούστε ένα εισαγγελικό πόρισμα: "Πλοίο που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνη". Ο συνδετικός κρίκος είναι ο Αιμίλιος Κοτσώνης. Το δεξί χέρι του Μαρινάκη».

• Για επιθέσεις σε δημοσιογράφους και για παρασκήνιο:

«Ξέρετε ποιος παράγοντας έπαιρνε τηλέφωνο για να βάλει προπονητή τον Ελευθερόπουλο στον Πανιώνιο; Ποιος υποσχέθηκε δανεικούς παίκτες σε ΠΑΕ; Ποιος ασχολήθηκε με τις εκλογές της ΕΠΟ; Ποιος παράγοντας έχει πολιτική εφημερίδα; Ποιοι παράγοντες εμπλέκονται στη σύσταση των πινάκων των διαιτητών; Ποιος παράγοντας έδωσε εντολή να ξυλοκοπηθεί ο Ν. Βασιλαράς; Ποιος ευθύνεται για τις βιαιοπραγίες κατά του Α. Ασβεστά και του Δ. Τομαρά; Ο δημοσιογράφος Χρήστος Κοντός πήγε στο Καραϊσκάκη και ήρθε αυτός ο Καραπαπάρας, πώς τον λένε, μαζί με μπράβους και τον έδιωξαν. Ποιος εμπλέκεται στη βομβιστική επίθεση κατά του Κωσταντινέα; Ποιος παράγοντας ζήτησε τις απολύσεις των Βασιλαρά και Παπαθεοδώρου; Εχω να λέω μέχρι το πρωί».

• Για το Καραϊσκάκη:

«Εχουν λυσσάξει με το γήπεδο της ΑΕΚ. Κανείς όμως δεν λέει τι έγινε με το Καραϊσκάκη, που είναι η κλοπή του αιώνα. Πήραν το δάνειο από την Εθνική και δεν το πληρώνουν».

Ο κ. Μελισσανίδης αναφέρθηκε και στην υπόθεση του γηπέδου της ΑΕΚ εκφράζοντας τη βεβαιότητά του πως θα πραγματοποιηθεί, ενώ τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία Χούντα στον πλανήτη που να μην έχει πέσει».

Απάντησαν στον Δ. Μελισσανίδη, Ολυμπιακός και Εργοτέλης

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν άφησε αναπάντητα όσα υποστήριξε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ. Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε o κ. Μελισσανίδης, η πειραϊκή εταιρεία γνωστοποίησε την επίσημη θέση της, όπου ανάμεσα σε άλλα τόνισε: «Aκούσαμε προσεκτικά τον γελωτοποιό Δημήτρη Μελισσανίδη στην τελευταία του παράσταση και διαπιστώσαμε ότι με τα όσα είπε διευκολύνει το έργο των εισαγγελέων, αφού ομολόγησε ότι μίλησε με το θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης, Χριστόφορο Ζωγράφο, όχι μόνο μια φορά αλλά επαναλαμβανόμενα και πριν από παιχνίδι της ομάδας του. Επίσης ενημέρωσε το φίλαθλο κοινό ότι μιλάει πολύ συχνά και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή. Ετσι, αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα και το περιεχόμενο της έγκλησης (μήνυσης) του Χρ. Ζωγράφου αλλά και το περιεχόμενο της κατάθεσης του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή στον εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου. Γέλιο προκάλεσε επίσης και το αίτημά του να "ανοίξουν" τα τηλέφωνα όλων εκτός από το δικό του και τα τηλέφωνα των γραφείων του. Και ας είναι αυτός που σύμφωνα με τον Τύπο φέρεται από όλους τους εμπλεκόμενους να είναι το πρόσωπο που απείλησε το θύμα πριν δεχθεί τη δολοφονική επίθεση και αυτός που είχε το θράσος, εκτός όλων των άλλων, να ζητήσει από τον πρόεδρο της ΕΠΟ τον ορισμό συγκεκριμένων διαιτητών για παιχνίδι της ομάδας του. Είναι προφανές ότι για όλες τις παραληρηματικές του αναφορές στην ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλά και στον πρόεδρο κ. Μαρινάκη θα μηνυθεί».

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Εργοτέλης υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καμία offshore ή άλλου είδους εταιρεία, ή φυσικό πρόσωπο, που να τη χρηματοδοτεί και κάλεσε τον κ. Μελισσανίδη ή οποιονδήποτε άλλον γνωρίζει κάτι διαφορετικό να το γνωστοποιήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή