7 ελαφριά βραδινά γεύματα για να μην ξεφύγετε από τη δίαιτα σας

7 ελαφριά βραδινά γεύματα για να μην ξεφύγετε από τη δίαιτα σας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι σωστό να τρώμε λίγο πριν κοιμηθούμε αλλά δεν πρέπει να κοιμόμαστε και με άδειο στομάχι. Οι κανόνες που μας υπαγορεύουν οι διαιτολόγοι είναι εύκολοι στη θεωρεία αλλά δύσκολοι στην πράξη, για αυτό πρέπει να βρούμε τη σωστή τομή ώστε να χορταίνουμε, να τρώμε υγιεινά και ισορροπημένα χωρίς όμως να ξεφεύγουμε από τη δίαιτα μας. Αν κάθε βράδυ νιώθετε πως δεν μπορείτε να κοιμηθείτε επειδή πεινάτε αλλά φοβάστε για τις περιττές θερμίδες, καταναλώστε ελαφριά γεύματα που θα σας βοηθήσουν να ξαπλώσετε στο κρεβάτι χωρίς τύψεις.

1.Τυρί: Προτιμήστε τα συσκευασμένα τυράκια σε ατομικές μερίδες που περιέχουν πρωτεΐνη και μπορούν να σας χορτάσουν με μόλις 80 θερμίδες. 

2.Ένα μπολ με δημητριακά: Επιλέξτε δημητριακά ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη που είναι περισσότερο εύπεπτα και περιέχει 200 θερμίδες ανά μερίδα. Προσθέστε ελάχιστο γάλα που θα σας χαλαρώσει.

3.Γιαούρτι: Όπως και το γάλα έτσι και το γιαούρτι περιέχει τρυπτοφάνη που μας χαλαρώνει. Με μόλις 150 θερμίδες περίπου θα χαλαρώσετε και θα ικανοποιήσετε την όρεξή σας.

4.Δύο φέτες γαλοπούλα: Η γαλοπούλα περιέχει επίσης τρυπτοφάνη αλλά και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη που θα σας χορτάσει με μόλις 100 θερμίδες.

5.Μήλο με φυστικοβούτυρο: Τα μήλα και οι φυτικές ίνες που περιέχουν μας χορταίνουν ενώ το φυστικοβούτυρο ικανοποιεί αμέσως την όρεξη μας.

6.Καρότα: Με μόλις 4 θερμίδες το ένα μικρό καρότο και χωρίς καθόλου λιπαρά μπορείτε να ξεγελάσετε τις λιγούρες πριν πέσετε για ύπνο.

7.Μπανάνα: Περιέχουν φυτικές ίνες και τρυπτοφάνη και είναι ιδανικό φρούτο και σνακ πριν το ύπνο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή