Αγωνιστικό «λουκέτο», παραίτηση Αγραφιώτη

Αγωνιστικό «λουκέτο», παραίτηση Αγραφιώτη

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Χθες, παρά τις προβλέψεις, η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι «δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος αναίρεσης της απόφασης που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο στην έκτακτη συνεδρίασή του στις 14/11/2014, για μη ορισμό διαιτητών από την ΚΕΔ/ΕΠΟ σε όλους τους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων» επειδή «τα απαιτούμενα πρώτα βήματα την προστασία των εμπλεκομένων, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν έγιναν, ούτε από την πλευρά της πολιτείας, ούτε και από αυτή των ΠΑΕ».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος τη Σούπερ Λίγκας, Τ. Αγραφιώτης, ανακοίνωνε την παραίτησή του εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Ι. Αλαφούζο, ορίζοντας Δ.Σ. για την εκλογή νέου προεδρείου την ερχόμενη Δευτέρα και μεταφέροντας τις θέσεις που εκφράζουν στα συμβούλια οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού.

Το σχόλιο που διέρρευσε από την πλευρά του Παναθηναϊκού ανέφερε ότι «ο κ. Αγραφιώτης, που κατά δήλωσή του προέρχεται από τον Ολυμπιακό και θέλει την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, έπρεπε να είχε την ευθιξία και να παραιτηθεί μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα το πόρισμα – καταπέλτης του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα και αποκαλύφθηκαν οι συνομιλίες του προέδρου του Ολυμπιακού με τον πρόεδρο της ΕΠΟ από πακιστανικά καρτοκινητά. Η υποκρισία πλέον περισσεύει. Από εδώ και πέρα τον λόγο έχει μόνο η δικαιοσύνη». Υπενθυμίζεται ότι προχθές είχε παραιτηθεί και ο αντιπρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Στρ. Σωπήλης.

Τα 2 εκατ. της Nova

Η θολή -ως προς τους λόγους που επικαλείται- απόφαση της ΕΠΟ για μη τέλεση του πρωταθλήματος προκάλεσε την αντίδραση της Nova, η οποία με επιστολή προς τη Σούπερ Λίγκα προειδοποιεί με ενεργοποίηση της ρήτρας μη διεξαγωγής και μετάδοσης αγώνων, η οποία αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ. Χθες το βράδυ υπήρξε επικοινωνία των ανθρώπων του συνδρομητικού καναλιού με ΠΑΕ προκειμένου να βρεθεί λύση.

Με ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΠ υποστηρίζει ότι «όσο δεν παίζονται αγώνες, τόσο τιμωρούμε το ποδόσφαιρο, τόσο το απαξιώνουμε». Aνακοίνωση εξέδωσε και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, τονίζοντας ότι «όσον αφορά τους ξυλοδαρμούς και τις βιαιοπραγίες κατά αθλητικών συντακτών δίνεται μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία στις αρχές να διερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή