ΤΑΙΠΕΔ: 1,3 εκατ. ευρώ για τέσσερα ακίνητα στην Πλάκα

ΤΑΙΠΕΔ: 1,3 εκατ. ευρώ για τέσσερα ακίνητα στην Πλάκα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε χθες η ηλεκτρονική δημοπρασία για τέσσερα ακίνητα στην Πλάκα, από τα οποία διασφαλίσθηκαν έσοδα ύψους 1,34 εκατ. ευρώ. Το τίμημα που επιτεύχθηκε, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, είναι κατά 42% υψηλότερο από το άθροισμα των τιμών εκκίνησης της δημοπρασίας των συγκεκριμένων ακινήτων.

Υπενθυμίζεται ότι δεδομένων των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών της περιοχής στην Πλάκα, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων προχώρησε στην αξιοποίηση των συγκεκριμένων ακινήτων μέσω δικαιωμάτων επιφανείας για 99 έτη. «Μετά το τέλος της συγκεκριμένης περιόδου, η κυριότητα των ακινήτων να επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων αρχικά προγραμμάτιζε την αξιοποίηση με τον ίδιο τρόπο επτά ακινήτων της Πλάκας. Για τα τρία από αυτά ωστόσο δεν υπήρξε καμία προσφορά. Πρόκειται για τα ακίνητα με την υψηλότερη εκτιμώμενη αξία, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται το ακίνητο που βρίσκεται στις οδούς Τριπόδων και Ραγκαβά και στο οποίο γυρίστηκε η γνωστή ελληνική ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» του Γιώργου Τζαβέλλα. Για το συγκεκριμένο ακίνητο το ΤΑΙΠΕΔ είχε ορίσει τιμή εκκίνησης για τη δημοπρασία του τα 900.000 ευρώ. Το ΤΑΙΠΕΔ χθες ανέφερε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα αξιολογήσει εκ νέου τις δυνατότητες αξιοποίησης των εν λόγω ακινήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή