Ξεπέρασε και το εμπόδιο της Βαλένθια ο Ολυμπιακός

Ξεπέρασε και το εμπόδιο της Βαλένθια ο Ολυμπιακός

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλώβητος συνέχισε την ευρωπαϊκή του πορεία ο Ολυμπιακός, επικρατώντας της Βαλένθια στο ΣΕΦ με 77-76 για την 6η αγωνιστική του Δ΄ ομίλου της Ευρωλίγκας. Σε ένα παιχνίδι με θεωρητικά χαμηλό βαθμό δυσκολίας, οι «ερυθρόλευκοι» συνάντησαν δυσεπίλυτα προβλήματα, λόγω της αμυντικής τακτικής της ισπανικής ομάδας.

Οι «Πειραιώτες» είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης στο πρώτο ημίχρονο (45-40), αλλά στην τρίτη περίοδο σκόραραν μόλις 9 πόντους, έναντι 20 της Βαλένθια (54-60), με αποτέλεσμα να βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο. Το μειονέκτημα για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έγινε ακόμα μεγαλύτερο στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου, όταν δύο απανωτά λάθη των Αγραβάνη και Σπανούλη, έφεραν ισάριθμα καλάθια για τους φιλοξενούμενος (54-64). Η Βαλένθια μέχρι και το 35΄ ήλεγχε το σκορ, αλλά ένα γρήγορο 8-0 μετέτρεψε το 63-70, σε 71-70 στο 3,10΄΄ πριν από τη λήξη.

Μέχρι και την κόρνα της γραμματείας, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τον Ντούμπλιεβιτς να σημειώνει με τρίποντο το 73-75 στα 44΄΄ και τον Σπανούλη να «απαντάει»… αναλόγως στα 33΄΄ για το 76-75. Από μία βολή των Ρίμπας και Σπανούλη διαμορφώθηκε το 77-76, με τη Βαλένθια να χαραμίζει μέσω του Ρίμπας την τελευταία επίθεσή της.

Για τον όμιλο του Ολυμπιακού: Νεπτούνας – Κάχα Λαμποράλ 80-79. Σήμερα: Γκαλατασαράι – Ερυθρός Αστέρας (20.00, novasports 4).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέτγουεϊ 5, Χάντερ 7, Ντάνστον 14, Σπανούλης 15 (2), Σλούκας 6, Αγραβάνης 8 (1), Μάντζαρης 2, Καββαδάς, Λαφαγέτ 9 (3), Ντάρντεν 11 (1).

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ρίμπας 16 (1), Νέντοβιτς 6, Σάτο 5 (1), Λίστσουκ 5, Λούτσιτς 16 (3), Ντούμπλιεβιτς 16 (2), Βίβες 8 (1), Μαρτίνεθ, Λόντσαρ 2, Αγκιλάρ, Χαραγκόντι 2.

• Στο ΑΣΕΑΔ προσέφυγε ο Ολυμπιακός ο οποίος δεν εγκαταλείπει την πιθανότητα πρόκρισης στα χαρτιά, στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτύρονται για την παρουσία του τιμωρημένου Δ. Γιαννακόπουλου στον προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και την παρουσία υπεράριθμων οπαδών σε έναν κεκλεισμένων θυρών αγώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή