Νέα τηλεδιάσκεψη με τρόικα σήμερα

Νέα τηλεδιάσκεψη με τρόικα σήμερα

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτή παραμένει η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας, καθώς οι συζητήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και της κυβέρνησης έληξαν χωρίς συμφωνία τα ξημερώματα της Παρασκευής. Οπως δήλωσε ο ο εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την προετοιμασία της επιστροφής της τρόικας θα συνεχιστούν και σήμερα.

Ερωτηθείς σχετικά με τη αδυναμία να βρεθεί συμφωνία στη διάρκεια της νύχτας μεταξύ της Τρόϊκα και της κυβέρνησης, ο κ. Σχοινάς απάντησε “ότι υπήρξε πρόοδος σε πολλά σημεία και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα.”

Η πολύωρη τηλεδιάσκεψη της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γκ. Χαρδούβελη, που ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, το μεγαλύτερο «αγκάθι» είναι το δημοσιονομικό κενό του 2015, καθώς η τρόικα δεν υπαναχωρεί από τη θέση της, ότι κινείται μεταξύ 2,6 δις ευρώ και 3,6 δις ευρώ. «Υπάρχει από την τρόικα η θέση της για το υποτιθέμενο δημοσιονομικό κενό», δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών και πρόσθεσε πως «εμείς είμαστε οι σωστοί, όπως και τα προηγούμενα χρόνια».

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2015 και «έτσι θα κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2015» σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα. Μάλιστα, σημείωσε ότι η τρόικα φαίνεται να δέχεται κάποια από τα ελληνικά επιχειρήματα, αλλά επιμένει στη θέση της που απέχει κατά πολύ από εκείνη της Αθήνας.

Πέραν αυτών, για τα υπόλοιπα μέτωπα της διαπραγμάτευσης υψηλόβαθμο στέλεχος δήλωσε πως «συμφωνήσαμε σε πολλά». Πρόσθεσε ότι ορόσημο παραμένει η 8η Δεκεμβρίου και ξεκαθάρισε ότι στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης δεν συζητήθηκε καθόλου το ενδεχόμενο παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος. «Προέχει να κλείσουμε τον τρέχοντα έλεγχο για να πάμε παρακάτω» συμπλήρωσε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή