«Ρομάντσο», θερμοκοιτίδα δημιουργίας και ζωής

«Ρομάντσο», θερμοκοιτίδα δημιουργίας και ζωής

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκηνές από το (καλύτερο) μέλλον της ευρύτερης Ομόνοιας ευελπιστούμε ότι θα δούμε από σήμερα έως και την Κυριακή, όσο θα διαρκέσουν οι εκδηλώσεις που συνοδεύουν το επίσημο άνοιγμα του «Ρομάντσο» στο εμβληματικό, μοντερνίστικο κτίριο της οδού Αναξαγόρα. Ο κόσμος της Αθήνας έχει προεξοφλήσει θετικά τη λειτουργία της καλλιτεχνικής αυτής θερμοκοιτίδας, πέντε λεπτά με τα πόδια από την Ομόνοια αλλά και την πλατεία Θεάτρου.

Το «Ρομάντσο» αποτελεί επένδυση της δημιουργικής ομάδας του «Bios» που βασίζεται σε μια διαδεδομένη σε άλλες χώρες της Ευρώπης ιδέα σύμπραξης προκειμένου να υποστηριχθούν νέοι καλλιτέχνες, δημιουργοί και επιχειρηματίες. Το «Ρομάντσο» είναι ήδη εδώ και ένα χρόνο ένας χώρος υποδοχής, εγκατάστασης και λειτουργίας νέων επιχειρήσεων του δημιουργικού χώρου. Υποστηρίζει τις προσπάθειες των νέων δημιουργών στο ξεκίνημά τους με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το αντικείμενο του καθενός, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και συμβουλευτικής δράσης. Παράλληλα με τη θερμοκοιτίδα, στο κτίριο των 3.000 τ.μ. αναπτύσσονται χώροι ικανοί να φιλοξενήσουν εκθέσεις, συναυλίες, παραστάσεις, συλλογικές δράσεις, εργαστήρια και σεμινάρια.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι εξαιρετικά πυκνό και αρχίζει να «τρέχει» απόψε στις 8 το βράδυ με την παρουσίαση της δράσης της θερμοκοιτίδας από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Βασίλη Χαραλαμπίδη. Περισσότερα στο www.romantso.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή