Ενταση με υλικές ζημιές στις φυλακές Κορυδαλλού

Ενταση με υλικές ζημιές στις φυλακές Κορυδαλλού

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναβρασμός φαίνεται να επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στις φυλακές της χώρας, καθώς λόγω του υπερπληθυσμού σημειώνονται αλλεπάλληλα κρούσματα συμπλοκής μεταξύ κρατουμένων. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο σημειώθηκαν δύο κρούσματα, στις φυλακές της Πάτρας και στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, με πρωταγωνιστές κρατούμενους. Τα δύο συμβάντα δεν συνδέονται, ωστόσο, είναι ενδεικτικά του «εκνευρισμού» που επικρατεί κυρίως λόγω των συνθηκών κράτησης.

Στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα ένας Αλβανός κρατούμενος μαχαίρωσε δύο συμπατριώτες του, που εισήχθησαν επειγόντως στο χειρουργείο των φυλακών. Η υπόθεση διερευνάται από τους σωφρονιστικούς. Λίγες ώρες αργότερα σημειώθηκε ένταση στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, με πρωταγωνιστές έξι Γεωργιανούς κρατουμένους. Η κατάσταση ωστόσο τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο. Τα επεισόδια στον χώρο του νοσοκομείου ξεκίνησαν χθες το πρωί, όταν κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, η γιαγιά ενός Γεωργιανού κρατούμενου επιχείρησε να εισάγει στις φυλακές μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Εγινε ωστόσο αντιληπτή από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και συνελήφθη, με αποτέλεσμα να εξαγριωθούν έξι Γεωργιανοί, οι οποίοι προκάλεσαν περιορισμένες υλικές φθορές στον χώρο.

Συνολικά, στο νοσοκομείο βρίσκονταν 25 κρατούμενοι με αυτοσχέδια όπλα, ενώ τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι που δέχθηκαν επίθεση από οροθετικούς κρατούμενους τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή