Bloomberg κατά δανειστών

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκληση στους πιστωτές της Ελλάδας να μην πιέσουν για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, καθώς κάτι τέτοιο θα ισοδυναμεί με καταστροφή τόσο για τη χώρα όσο και για την Ευρωζώνη απευθύνει το Bloomberg.

«Η E.E., η ΕKT και το ΔΝΤ έχουν πει στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να μειώσει το χρέος της χώρας, που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρωζώνη, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τις δημόσιες δαπάνες. Ως αντάλλαγμα, προτείνουν μια τελευταία "ένεση" με χρήματα διάσωσης και μια έκτακτη γραμμή πίστωσης. Η προσφορά είναι τοξική, διότι οι περαιτέρω προσπάθειες για μείωση του χρέους μέσω δημοσιονομικής λιτότητας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποτύχουν. Και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ρίξουν τη χώρα σε πολιτική αστάθεια, όπως μπορούν κάλλιστα να κάνουν», σημειώνει το διεθνές πρακτορείο.

«Αν η λιτότητα φέρει στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να αναμένεται ότι θα μπει τέλος στη δημοσιονομική πειθαρχία. Η ζημιά, όμως, δεν θα σταματήσει εκεί. Ολόκληρο το ευρωπαϊκό εγχείρημα θα βρεθεί σε κίνδυνο. Ο Τσίπρας μπορεί να είναι πρόθυμος να αναγκάσει μονομερώς τους πιστωτές να υποστούν "κούρεμα". Τα ανερχόμενα κόμματα της αντιπολίτευσης σε Πορτογαλία και Ισπανία έχουν την ίδια τάση, και παρακολουθούν στενά το θέμα. Αν οι αγορές αρχίσουν να φοβούνται κύμα χρεοκοπιών, η αναταραχή που θα προκύψει θα μπορούσε να ρίξει και πάλι ολόκληρη την Ευρώπη σε κρίση», υπογραμμίζει το Bloomberg.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή