Κάννες: Πέρα από το φεστιβάλ

Κάννες: Πέρα από το φεστιβάλ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλοί Ελληνες φίλοι μου με είχαν προειδοποιήσει: «Μην ανεβάζεις υπερβολικά τις προσδοκίες σου». Και η αλήθεια είναι ότι για τις Κάννες είχα προσδοκίες.

Οχι ότι περίμενα να δω την παραμυθένια λουτρόπολη της Κυανής Ακτής ή να πέσω πάνω σε κάποιον πραγματικά διάσημο, αλλά μιλάμε για έναν από τους πιο παραδοσιακούς προορισμούς του διεθνούς τζετ σετ, ένα μεσογειακό προπύργιο του κοσμοπολιτισμού και της καλής ζωής.

Φτάνοντας, λοιπόν, στις Κάννες, ομολογώ ότι δεν απογοητεύτηκα καθόλου. Το αντίθετο: ήταν ακριβώς ό,τι περίμενα.

Και το λέω για καλό: οι Κάννες είναι πάντα ένα ωραίο σκηνικό θεάτρου με όλα τα διάσημα τοπόσημά της στη θέση τους: την Κρουαζέτ (την παραλιακή λεωφόρο με τους φοίνικες πάνω από τις ιδιωτικές, ως επί το πλείστον, πλαζ), τα ξενοδοχεία της Μπελ Επόκ, τις πανάκριβες μπουτίκ, την έδρα του ετήσιου κινηματογραφικού φεστιβάλ, ένα κτίριο μάλλον αναπάντεχα αδιάφορο και σίγουρα πολύ χειρότερο από το Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη…

Ως σκηνικό θεάτρου και ως κατεξοχήν δημοφιλής προορισμός, είναι πολύ εύκολο να πιστέψεις ότι οι Κάννες είναι αυτό το απολαυστικό σουλάτσο ματαιοδοξίας στην Κρουαζέτ και μόνο. Λάθος! Αν συνεχίσετε τη βόλτα σας μετά τη μαρίνα, το βλέμμα απλώνεται προς τα καταπράσινα νησιά Sainte-Marguerite και Saint-Honorat στα ανοικτά της ακτής, την οροσειρά Esterel, αλλά και τις πολυκατοικίες των πιο «κανονικών» κατοίκων της πόλης, και έχετε αυτόματα μια διαφορετική εμπειρία των Καννών. Υπάρχει πάντα ο λόφος Suquet όπου ο γοτθικός ναός της Notre-Dame d’Esperance προσφέρει απίστευτη θέα της πόλης και του κόλπου.

Οι πιο ακριβοί δρόμοι είναι η φέτα ανάμεσα στην Κρουαζέτ και τη Rue d’Antibes. Στη rue Meynadier μπορείτε να αγοράσετε αναμνηστικά, αλλά και τοπικές λιχουδιές και κρασί. Και σε αυτά οι Γάλλοι δεν έχουν αντίπαλο. Και λίγο πιο έξω βρίσκεται το Cannet, ένα γραφικό χωριουδάκι, αλλά και το πολυτελές προάστιο της La Californië, ένας καταπράσινος παράδεισος με επαύλεις και βίλες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή