Στήριξη Παπούλια σε Κυρ. Μητσοτάκη για τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο

Στήριξη Παπούλια σε Κυρ. Μητσοτάκη για τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

  Την υποστήριξή του στις πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο οποίος τον επισκέφθηκε για να του παρουσιάσει τα αποτελέσματα του ολοκληρωμένου προγράμματος ενίσχυσης της διαφάνειας και καταπολέμησης της διαφθοράς, παραδίδοντάς του και τη σχετική έκθεση.

«Είναι μεγάλο έργο. Και απ' ό,τι σας παρακολουθώ, προσπαθείτε. Και πρέπει να πω ότι έχετε την απόλυτη στήριξή μου, γιατί πιστεύω απόλυτα ότι χωρίς δημόσια διοίκηση τίποτα δεν πετυχαίνει», επισήμανε ο κ. Παπούλιας.

«Και η δημόσια διοίκηση θέλει τους κανόνες της και, πολλές φορές, αντιμετωπίζουμε μέσα απ' αυτήν τη διαδικασία και παθογένειες του παλιού πελατειακού κράτους, τις οποίες πρέπει να διορθώσουμε, εάν θέλουμε να είμαστε φερέγγυοι και αξιόπιστοι για να χτίσουμε μια καινούργια διοίκηση», ανέφερε υ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι στη δημόσια διοίκηση πρέπει να εμπεδωθούν κανόνες ισότητας, διαφάνειας και αξιοκρατίας, εκτιμώντας ότι την προσπάθεια αυτή στηρίζει «η σιωπηλή πλειοψηφία των πολιτών».

Μετά τη συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τις ενέργειες ώστε να επιταχυνθεί η πειθαρχική δικαιοσύνη στη δημόσια διοίκηση, ενώ σχετικά με τα μέτρα κατά της διαφθοράς σημείωσε την ανάγκη να μπουν κανόνες.

Αναφορικά με τις δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και ειδικότερα στο σκέλος που αφορά τη Δημόσια Διοίκηση, ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε κανένα σχόλιο, εκτιμώντας ότι υπάρχουν ακόμη τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας τον Δεκέμβριο, ώστε από τον Ιανουάριο η χώρα να συνεχίσει με σταθερότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή