Σε ποια κατηγορία ανθρώπων ανήκετε ανάλογα με την ώρα που κοιμάστε;

Σε ποια κατηγορία ανθρώπων ανήκετε ανάλογα με την ώρα που κοιμάστε;

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε δύο κατηγορίες ανθρώπων ανάλογα με τη συμπεριφορά τους στον ύπνο: οι ‘βραδινοί τύποι’ που κοιμούνται μετά τα μεσάνυχτα και έχουν ενέργεια το απόγευμα ή το βράδυ και οι ‘πρωινοί τύποι’ που ξυπνούν νωρίς κι έχουν περισσότερη ενέργεια τις πρωινές ώρες. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που διεξήχθη από ρώσους ερευνητές και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘Personality and Individual Differences’, υπάρχουν τελικά 4 κατηγορίες ανθρώπων ανάλογα με την ώρα που έχουμε συνηθίσει να κοιμόμαστε.

Οι επιστήμονες εξέτασαν τη συμπεριφορά και τις συνήθειες στον ύπνο 130 γυναικών και αντρών και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως παρόλο οι μισοί ήταν πρωινοί και οι άλλοι μισοί βραδινοί τύπο, 25 εξ αυτών είχαν ενέργεια τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα ενώ 32 εξ αυτών ένιωθαν κουρασμένοι όλη μέρα. Η έρευνα μπορεί να μην έβγαλε περαιτέρω συμπεράσματα σχετικά με το ποσοστό επιτυχίας στη ζωής τους σημειώνουν οι άνθρωποι ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν, όμως διέκρινε ότι οι άνθρωποι οι οποίοι νιώθουν ενέργεια τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα θεωρούν τους εαυτούς τους πιο υγιείς από τους υπόλοιπους. Σε γενικές γραμμές οι επιστήμονες συμπέραναν πως όσοι κοιμούνται αργά και πολλές ώρες δεν είναι τόσο υγιείς όσο οι υπόλοιποι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή