Heidi Klum: Η μεταμόρφωσή της από supermodel σε επιτυχημένη επιχειρηματία

Heidi Klum: Η μεταμόρφωσή της από supermodel σε επιτυχημένη επιχειρηματία

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Heidi Klum, το διάσημo supermodel από τη Γερμανία, φέτος παρέλαβε το βραβείο Unicef Children’s Champion για τη φιλανθρωπική δουλειά της στον οργανισμό, αποδεικνύοντας ότι πέρα από ένα πανέμορφο μοντέλο και επιτυχημένη επιχειρηματίας είναι και μια γυναίκα που προσπαθεί να κάνει τη διαφορά συγκεντρώνοντας χρήματα μέσω εκδηλώσεων για την ευημερία των παιδιών που έχουν ανάγκη από βοήθεια. Σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη της στο περιοδικό ‘Boston Common’ εξήγησε πώς κατάφερε μέσα από έξυπνες και αποφασιστικές κινήσεις να χτίσει μια καριέρα που δεν βασίζεται μόνο στην εξωτερική της εμφάνιση.

Η 41χρονη καλλονή, εξάλλου, δεν είναι απλά μια όμορφη γυναίκα. Είναι μια γυναίκα με άποψη που δεν φοβάται να επιδείξει το χιούμορ της και να τσαλακώσει την εικόνα της για να απαντήσει σε όσους την θέλουν μια ακόμα star της showbiz. Πέρυσι, μάλιστα, είχε μεταμορφωθεί για τους εορτασμούς του Halloween σε μια ηλικιωμένη κυρία μόνο και μόνο επειδή είχε κουραστεί με τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την ηλικία της. Όπως είχε πει τότε: «Με ρωτούσαν πως αισθάνομαι που έκλεισα τα 40, που μεγαλώνω και αποκτώ ρυτίδες και αποφάσισα να τους δείξω! Μου πήρε πολλές ώρες για το μακιγιάζ και τα μαλλιά για να φαίνομαι σαν 90χρονη γυναίκα αλλά το διασκέδασα». Το μοντέλο που πρωταγωνιστούσε σε καμπάνιες της Victoria’s Secret και στα εξώφυλλα πολλών περιοδικών μπορεί να μην κατέκτησε την κορυφή, όπως η Kate Moss, αλλά κατάφερε να μεταμορφωθεί από ένα κορίτσι διαφημίσεων και εξωφύλλων σε μια επιτυχημένη επιχειρηματία.

Με συμμετοχές σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, την παρουσίαση του γερμανικού ‘Next Top Model’, μια επιτυχημένη κολεξιόν αθλητικών ρούχων κι ένα Emmy για το τηλεοπτικό ‘Project Runway’, η Heidi απέδειξε ότι από την πρώτη στιγμή που έκλεισε συμβόλαιο με την ‘Metropolitan Models New York’ στόχευε να φτάσει ψηλά. Ο πατέρας της, Gunther, ήταν αυτός που την υποστήριξε από την πρώτη στιγμή και την βοήθησε να αποκτήσει ένα επιχειρηματικό μυαλό: «Ο πατέρας μου μού έμαθε ότι οι επιχειρήσεις είναι σαν το σκάκι: Πρέπει πάντα να σκέφτεσαι πέντε κινήσεις πιο μπροστά. Και το μόντελινγκ είναι μια επιχείρηση», δήλωσε η Klum που ακολούθησε τις συμβουλές του πατέρα της και κατάφερε να γίνει το 2011 το δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο μετά την Gisele Bundchen.

Αμερικανίδα πολίτης από το 2008 και μητέρα 4 παιδιών, η Heidi Klum θαυμάζει γυναίκες όπως η Farrah Fawcett, η Brigitte Bardot και η Marilyn Monroe και εξηγεί στο ‘Boston Common’  γιατί κάποια μοντέλα ξεχωρίζουν και κάποια όχι: «Πρέπει να ξεχωρίσεις, να είσαι συνεπής στα επαγγελματικά ραντεβού και να έχεις καλή συμπεριφορά για να θέλει ο κόσμος να συνεργαστεί ξανά μαζί σου και να έχεις πάντα δουλειά. Πλέον έχω μάθει ότι είναι λίγα τα κορίτσια που δουλεύουν σκληρά και βλέπουν αυτή τη δουλειά σαν μια μεγάλη ευκαιρία. Πολλές δεν συνειδητοποιούν ότι δουλειά είναι η στιγμή που σου δίνεται η ευκαιρία». Η ίδια αποφάσισε να γίνει επιχειρηματίας επειδή πάντα της άρεσε το σχέδιο και έβλεπε τον εαυτό της περισσότερο ως επιχειρηματία: «Είχα πάντα στόχο να εργάζομαι σε πολλά διαφορετικά projects».

Η φιλανθρωπική ενασχόληση της Klum με την Unicef είναι απόδειξη ότι δεν φοβάται να δουλέψει σκληρά για να αποκτήσει νέες εμπειρίες και να προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί. Όπως είπε για μια συγκλονιστική εμπειρία που είχε στην πτέρυγα νεογνών του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην Αϊτή, δεν θα ξεχάσει ποτέ το μωρό που κράτησε για μια ολόκληρη μέρα στην αγκαλιά της προκειμένου να το βοηθήσει να σταματήσει το κλάμα: «Υπήρχαν δυο δωμάτια για μωρά που γεννήθηκαν πρόωρα χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό. Όταν άφησα το μωρό στην κούνια του, ράγισε η καρδιά μου που το αποχαιρετούσα. Ήταν μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ». Η Heidi Klum πιστεύει ότι αυτό που την έκανε τόσο παθιασμένη με ό,τι καταπιάνεται και τόσο επιτυχημένη στην καριέρα της ήταν η οικογένειά της και το γεγονός ότι είχε μια καθολική αντίληψη των πραγμάτων αλλά και διάθεση να δουλέψει σκληρά: «Πρέπει να έχεις μια βαθιά επιθυμία να γίνεις καλύτερη, να δοκιμάσεις κάτι καινούριο και να μην φοβάσαι να αποτύχεις. Ποτέ δεν αποφεύγω κάτι επειδή φαίνεται δύσκολο», καταλήγει η επιχειρηματίας που υπόσχεται στο μέλλον να καταπιαστεί με ακόμα περισσότερα επιχειρηματικά σχέδια που θα διευρύνουν την καριέρα της και σε άλλους τομείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή