Φωτογραφίες Ολάντ και Γκαγέ μέσα από το μέγαρο των Ηλυσίων

Φωτογραφίες Ολάντ και Γκαγέ μέσα από το μέγαρο των Ηλυσίων

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένδεκα μήνες μετά τη δημοσίευση των φωτογραφικών στιγμιότυπων που αποκάλυπταν τη σχέση μεταξύ του προέδρου Φρανσουά Ολάντ και της ηθοποιού Ζουλί Γκαγέ, ένα περιοδικό δημοσίευσε σήμερα νέες φωτογραφίες των δύο, αυτήν την φορά μέσα στο μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, γεγονός που εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του προέδρου της Γαλλίας.

Τα στιγμιότυπα αυτά, που δημοσιεύτηκαν σήμερα στο περιοδικό Voici, είναι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν παράνομα, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα πρόσωπο από το περιβάλλον του επικεφαλής του γαλλικού κράτους. «Επισκέπτες έρχονται συχνά στα Ηλύσια» υπογράμμισε ένα άλλο πρόσωπο που είναι ενήμερο για την υπόθεση αυτή.

Σε ερώτημα που τέθηκε για την ασφάλεια, εκπρόσωπος του Ελιζέ αρνήθηκε να σχολιάσει. Σύμφωνα με μία πηγή, η γαλλική προεδρία δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει μήνυση για τη δημοσίευση των τριών φωτογραφιών εναντίον του περιοδικού, που ισχυρίζεται από την πλευρά του ότι οι φωτογραφίες αυτές τραβήχτηκαν «στα μέσα Οκτωβρίου», και σε αυτές απεικονίζονται ο 60χρονος πρόεδρος και η ηθοποιός, 42 ετών, να κάθονται σε ένα τραπέζι «στην ταράτσα των προεδρικών διαμερισμάτων».

Οι φωτογραφίες αυτές έχουν εμφανώς μεγεθυνθεί, γεγονός που μειώνει την ποιότητα της εικόνας. Η ηθοποιός κάθεται με την πλάτη στον φακό ή εμφανίζεται σχεδόν προφίλ προς τον φακό και απέναντι στον Φρανσουά Ολάντ που φοράει κοστούμι.

Ο ιδρυτής της Μονάδας Ασφαλείας της προεδρίας της Δημοκρατίας (GSPR), Κριστιάν Προυτό, εξέφρασε την εκτίμηση στην εφημερίδα Le Figaro ότι υπάρχει «ένα αδιανόητο κενό στο σύστημα προστασίας» του προέδρου.

«Έπειτα από το συναγερμό με τις φωτογραφίες των παπαράτσι (τον Ιανουάριο) όπου ο Φρανσουά Ολάντ αιφνιδιάστηκε από τον φωτογράφο ενώ οδηγούσε το σκούτερ του χωρίς ο επικεφαλής της μονάδας προστασίας του να έχει ενημερωθεί, οι υπεύθυνοι για την προστασία του προέδρου πρέπει να δώσουν απαντήσεις σε μια σειρά πραγματικών ερωτημάτων καθώς εκείνος που τράβηξε τις φωτογραφίες θα μπορούσε επίσης να κρατά ένα όπλο» εκτίμησε ο Κριστιάν Προυτό.

Προκειμένου να εξηγήσει πώς τραβήχτηκαν τα στιγμιότυπα αυτά, ο Προυτό ανέφερε το σενάριο ενός «μικρού τηλεχειριζόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους». Όμως, «το πρόβλημα» είναι ότι ένα τέτοιο αεροσκάφος εύκολα «μπορούμε να το μετατρέψουμε σε μια δολοφονική μηχανή, ικανή να εκτοξεύσει έναν πύραυλο» προσέθεσε ο ίδιος.

Η αρχισυντάκτρια του εβδομαδιαίου περιοδικού, Μαριόν Αλομπέρ, διαβεβαίωσε ότι οι φωτογραφίες αυτές «δεν έχουν τραβηχτεί από το εσωτερικό» του μεγάρου «ούτε από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος».

Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση για την ασφάλεια από το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV/RMC η ίδια επισήμανε ότι «πρόκειται για κάποιον (σ.σ. τον Φρανσουά Ολάντ) η ασφάλεια του οποίου μερικές φορές έχει κενά».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, σε ερώτηση που του τέθηκε για τις νέες φωτογραφίες κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε σχολείο στη βόρεια Γαλλία, αρνήθηκε να σχολιάσει «από σεβασμό» προς τους Γάλλους.

«Σε μια κοινωνία που περνά μία κρίση, μια οικονομική κρίση, μία κοινωνική κρίση, μία κρίση αξιών, εμπιστοσύνης, είναι σημαντικό να επικεντρωνόμαστε στα ουσιώδη» τόνισε ο ίδιος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή