Συνέδριο των ΑΝΕΛ εν μέσω διαφωνιών

Συνέδριο των ΑΝΕΛ εν μέσω διαφωνιών

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν είμαι ο μόνος βουλευτής των ΑΝΕΛ που σκέπτεται να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας», δήλωσε χθες ο Π. Μελάς, διογκώνοντας το εσωκομματικό πρόβλημα στους ΑΝΕΛ, παραμονή του πολιτικού συνεδρίου του κόμματος. Ο βουλευτής Πειραιά είχε ήδη ταράξει τα νερά με τη δήλωσή του ότι σκέπτεται να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάτι που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του προέδρου των ΑΝΕΛ Π. Καμμένου και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του.

Ο κ. Μελάς πέρασε χθες στην αντεπίθεση, καλώντας τον κ. Καμμένο να πάρει πίσω όσα είπε περί «βρώμικων μαξιλαριών της κυβέρνησης»: «Να πάρει πίσω αυτές τις εκφράσεις, είναι απαράδεκτες», είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν και άλλοι βουλευτές του κόμματός του Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Είχα κάνει μια τέτοια συζήτηση με κάποιους βουλευτές μας στη Βουλή. Δεν ξέρω τελικά τι θα πράξουν». Πρόσθεσε, τέλος, ότι για τον ίδιο, οι πιθανότητες να στηρίξει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μοιρασμένες.

Εν όψει, ωστόσο, του κινδύνου να κυριαρχήσει το θέμα του στο Πολιτικό Συνέδριο του κόμματος, που γίνεται σήμερα στο ΣΕΦ, αλλά και των απειλών που διατύπωσε ο κ. Καμμένος για «αποκεφαλισμούς», ο κ. Μελάς έκανε μισό βήμα πίσω. Σε δήλωσή του αργά χθες το απόγευμα ξεκαθαρίζει ότι «το συνέδριο του κινήματος και οι αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΑΝΕΛ είναι σεβαστές από την πλευρά του». Στη δήλωση αυτή επιφυλάσσεται πάντως και για τη «διατύπωση των απόψεών του για τις πιθανές μελλοντικές κυβερνητικές συνεργασίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή