Σύντομα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

General Motors

3 δισ. δολάρια το ύψος της αποζημίωσης που διεκδικεί η πολιτεία της Αριζόνας στις ΗΠΑ κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας με την κατηγορία ότι εξαπάτησε καταναλωτές με τον τρόπο που χειρίστηκε τις ανακλήσεις οχημάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times. Με την προσφυγή αυτή η Αριζόνα διαχωρίζεται από μια ομάδα 48 πολιτειών, οι οποίες προωθούν έρευνα όσον αφορά το πώς χειρίστηκε η GM τις ανακλήσεις για το ελάττωμα στη μίζα αυτοκινήτων, ανακλήσεις που καθυστέρησαν για δεκαετίες να ανακοινωθούν.

ΒρετανΙα

7,6 τρισ.στερλίνες έφθασε το σύνολο της βρετανικής οικονομίας μετά την αύξηση κατά 4% που σημείωσε το ΑΕΠ της Βρετανίας, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας. Το ακίνητα παρέμειναν το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της χώρας εκτός χρηματοπιστωτικού τομέα, καθώς αντιπροσωπεύουν το 61% του πλούτου της χώρας. Στην αύξηση του ΑΕΠ συνέβαλαν, πάντως, περισσότερο οι εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα, η καθαρή αξία των οποίων αυξήθηκε κατά 421 δισ. στερλίνες ή 373% σε σύγκριση με το περασμένο έτος.

ΗΠΑ

40τράπεζες από το σύνολο των 100 ελβετικών που συνεργάζονται από πέρυσι με τις αμερικανικές αρχές υφίστανται πιέσεις για να δώσουν περισσότερες πληροφορίες ώστε να εντοπισθούν περιστατικά φοροδιαφυγής από πλούσιους Αμερικανούς. Οπως αναφέρει σχετικά ελβετική εφημερίδα, πρόκειται για τράπεζες που βρίσκονται ακόμη στο πρόγραμμα συνεργασίας και θα αποφύγουν τις διώξεις αν αποκαλύψουν παράνομες πράξεις και καταβάλουν τα σχετικά πρόστιμα.

ΚΙνα

12 δισ.δολάρια είναι η αξία συμφωνίας που υπέγραψε η Κίνα με τη Νιγηρία για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής κατά μήκος της ακτογραμμής της αφρικανικής χώρας. Η σιδηροδρομική γραμμή θα έχει μήκος 1.402 χιλιόμετρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή