49 χρόνια πρίν… 21.XΙ.1965

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ: Ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου, ελισσόμενος διά να αποτρέψη και νέας διαρροάς βουλευτών [της Ενώσεως Κέντρου] και να δυνηθή να επιβάλη, εν καιρώ, την γραμμήν των εκλογών, συνεγευμάτισε μετά του [πτεράρχου και πολιτευομένου παράγοντος του βασιλικού περιβάλλοντος] κ. Χαράλαμπου Ποταμιάνου (φωτογραφία), προς τον οποίον προέτεινεν όπως κινηθή διά τον σχηματισμόν μεταβατικής Κυβερνήσεως, υπό την προεδρίαν του και με συμμετοχήν στελεχών εξ όλων των κομμάτων, η οποία, διαδεχομένη την Κυβέρνησιν Στεφανοπούλου, θα προετοιμάση το έδαφος δι’ εκλογάς. Η σχετική κίνησις ουδεμίαν, εν τούτοις, εσημείωσε πρόοδον. Αι πληροφορίαι αυταί, καίτοι είναι ηλεγμέναι, δεν αποκλείεται, διά λόγους σκοπιμότητος, να διαψευσθούν και από τας δύο πλευράς.

ΗΠΑ, ΟΧΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΙΣ ΒΙΕΤΝΑΜ: Ουασιγκτών, 20.– Παρά τας αντιθέτους υποδείξεις διαφόρων παραγόντων, η Κυβέρνησις του κ. Τζόνσον θα συνεχίση την πολιτικήν της μη χρησιμοποιήσεως πυρηνικών όπλων εις Βιετνάμ. Εν τούτοις, οι αρμόδιοι Αμερικανοί αποφεύγουν να συζητήσουν το θέμα, διότι είναι πολιτικώς και στρατιωτικώς πολύ λεπτόν. Η θυσία της ζωής Αμερικανών στρατιωτών εις τον πόλεμον με συμβατικά όπλα και η μη επιδίωξις αμέσου νίκης διά της χρήσεως πυρηνικών όπλων ισοφαρίζονται αποτελεσματικώς από το ότι δεν ανατρέπεται η υπάρχουσα ευαίσθητος διεθνής ισορροπία διότι οι στρατιωτικοί ηγέται πιστεύουν ότι τα πυρηνικά όπλα δεν έχουν θέσιν εις τον σημερινόν πόλεμον.

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΙΣ: Προς δραματικάς εξελίξεις, δυναμένας να οδηγήσουν εις εκκαθάρισιν του θέματος, οδηγείται εντός του προσεχούς 48ώρου η ρήξις μεταξύ της Πολιτείας και της Εκκλησίας [της Ελλάδος] διά τας μεταθέσεις και τας εκλογάς των νέων Μητροπολιτών. Η Κυβέρνησις φέρεται αποφασισμένη να καταθέση αύριον εις την Βουλήν νομοσχέδιον, διά του οποίου θα ορίζεται αριστίνδην Σύνοδος προς εξυγίανσιν της Εκκλησίας. […].

ΛΙΜΝΗ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ: Η ΔΕΗ ανεκοίνωσεν [προ ημερών] ότι ήρχισεν να υψούται η στάθμη της υπό κατασκευήν λίμνης των Κρεμαστών Αχελώου και να κατακλύζωνται υπό των υδάτων αι προκαθορισθείσαι περιοχαί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή