Πρόσωπα και Πράγματα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ για ακίνητο 915 στρεμμάτων

Στην αξιοποίηση ενός ακόμη ακινήτου του Δημοσίου μέσω διεθνούς διαγωνισμού προχωράει το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς δημοσιεύθηκε εντός της εβδομάδος η προκήρυξη για την παραχώρηση έκτασης 915 στρεμμάτων στη θέση «Μετόχι Σταυρονικήτα», που βρίσκεται στην περιοχή Σάνη, εκτός των ορίων του Δήμου Κασσάνδρας. Πρόκειται για ακίνητο που έχει μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ από τις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας, το οποίο κρίνεται κατάλληλο για τη δημιουργία γηπέδου γκολφ. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η ανάπτυξη και λειτουργία γηπέδου γκολφ στην περιοχή της Χαλκιδικής εκτιμάται ότι θα αυξήσει σημαντικά την ποιότητα των τουριστικών υποδομών της ευρύτερης περιοχής και επομένως θα δημιουργήσει σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική και εθνική οικονομία. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις προσφορές τους μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2015. 

Επαναλειτουργεί από τον Μάιο το ξενοδοχείο Gerakina Beach

Στις αρχές Μαΐου προβλέπεται να ξεκινήσει η λειτουργία του ανακαινισμένου ξενοδοχειακού συγκροτήματος Gerakina Beach, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του στους πρώτους φιλοξενουμένους με την επωνυμία Ikos Olivia. Υπενθυμίζεται ότι το ξενοδοχείο αποκτήθηκε από την κοινοπραξία του ομίλου ΣΑΝΗ Α.Ε. με το επενδυτικό fund της Oaktree, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού που πραγματοποίησε η Εθνική Τράπεζα. Τη διαχείριση του ξενοδοχείου έχει αναλάβει η κοινή εταιρεία των δύο ομίλων, η Ikos Resorts. Για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου θα καταβληθεί συνολικό ποσό της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ, με στόχο το νέο συγκρότημα να ενταχθεί στην κατηγορία των πέντε αστέρων. Υπενθυμίζεται ότι το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μεγάλη παραθαλάσσια έκταση, συνολικής επιφανείας 87 στρεμμάτων.

Πώληση εμπορικού κέντρου από την Unibail – Rodamco

Στην πώληση ενός εμπορικού κέντρου στη Νίκαια της Γαλλίας, αντί συνολικού ποσού 312,5 εκατ. ευρώ, προχώρησε πρόσφατα η Unibail-Rodamco. Πρόκειται για την τρίτη διαδοχική πώληση εμπορικού κέντρου από τον γαλλικό όμιλο, τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Αγοραστές ήταν η κοινοπραξία των Allianz SE και Hammerson Plc., με την πρώτη να αποκτά το 90% του κέντρου. Η Unibail-Rodamco ολοκληρώνει με την πώληση αυτή την αναδιοργάνωση του χαρτοφυλακίου των εμπορικών της κέντρων. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει τον προηγούμενο Φεβρουάριο την πρόθεσή της να πωλήσει εμπορικά κέντρα αξίας μεταξύ 1,5 – 2 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια των επομένων πέντε ετών. Το εμπορικό κέντρο της Νίκαιας προσφέρει συνολική επιφάνεια καταστημάτων 15.400 τ.μ. και 2.000 τ.μ. γραφειακών χώρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή