Κίνα: Στους 4 οι νεκροί από τον σεισμό 5,9 Ρίχτερ

Κίνα: Στους 4 οι νεκροί από τον σεισμό 5,9 Ρίχτερ

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον σεισμό μεγέθους 5,9 βαθμών που σημειώθηκε χθες Σάββατο στην δυτική, ορεινή επαρχία Σετσουάν της Κίνας.

Τα σωστικά συνεργεία έκαναν επίσης λόγο για 54 τραυματίες, έξι εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ο σεισμός σημειώθηκε χες στις 16:55 (τοπική ώρα, 10:55 ώρα Ελλάδας) και είχε εστιακό βάθος 9 χιλιομέτρων. Το επίκεντρό του ήταν 39 χιλιόμετρα από την πόλη Κάνγκντινγκ, στο δυτικό τμήμα της επαρχίας Σετσουάν, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής. (USGS).

Περίπου 80.000 άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από τον σεισμό, 25.000 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και 6.200 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, επεσήμανε το Νέα Κίνα.

Τον Μάιο του 2008, ένας σεισμός μεγέθους 7,9 βαθμών στην ίδια επαρχία είχε προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 80.000 ανθρώπων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή