Τελεσίδικη η απόλυση του καθηγητή που έπαιρνε «φακελάκια»

Τελεσίδικη η απόλυση του καθηγητή που έπαιρνε «φακελάκια»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε τελεσίδικα την περίπτωση του καθηγητή, ο οποίος ζητούσε χρήματα από φοιτητές, από 250 έως 400 ευρώ, προκειμένου να "περάσουν" το μάθημά του, όπως επισημαίνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με αφορμή προσφυγή του καθηγητή κατά της απόλυσής του. Οσον αφορά το ποινικό σκέλος, υποστηρίζει ότι έχει υποστεί οικονομική καταστροφή και δεν μπορεί να ζήσει την οικογένεια του, ενώ παράλληλα έχει προσφύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

 

"Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αντιμετώπισε με τον πρέποντα τρόπο και τηρώντας τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες την προ ετών μεμονωμένη περίπτωση ενός μέλους του ΔΕΠ που είχε τότε προβεί σε πράξεις, τις οποίες έκρινε με τελεσίδικες αποφάσεις της η ελληνική δικαιοσύνη, την οποία σέβεται πλήρως και ανεπιφύλακτα το ΠΑΜΑΚ" αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

  

"Αποτελεί κανόνα η απόλυτη καταδίκη πράξεων εκτροπής από την ακαδημαϊκή δεοντολογία" προσθέτει το ΠΑΜΑΚ, υπογραμμίζοντας ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση του καθηγητή "αντιμετώπισε με συναίσθηση ευθύνης και τηρώντας, σε όλο το χρονικό διάστημα της δικαστικής διαδρομής της, όλες τις εκ του νόμου απορρέουσες υποχρεώσεις του για τη διαχείριση παρόμοιων υποθέσεων".

Ειδικότερα, το ποσό που θα είχε μέσα το φακελάκι ήταν ανάλογο με τον βαθμό που ήθελαν να πάρουν οι φοιτητές. Ο πανεπιστημιακός, τον οποίο οι συνάδελφοί του αποκαλούσαν «ψιλικατζή», ζητούσε μέσω συνεργάτη του 250 ευρω για το «6» και το ποσό έφτανε τα 400 ευρώ για το «10».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «τιμοκατάλογο», ο φοιτητής που ήθελε να βαθμολογηθεί με «6» θα έβαζε στο φακελάκι 250 ευρώ, όποιος ήθελε «7» θα έβαζε 280 ευρώ, για βαθμό «8» 300 ευρώ, για «9» το ποσό των 350 ευρώ και για «10», 400 ευρώ.) Μάλιστα, οι τιμές του ήταν σταθερές και δεν έκανε «παζάρια» όταν οι φοιτητές του έλεγαν ότι δεν έχουν χρήματα.

Ο καθηγητής και ο συνεργάτης του, ο οποίος εμφανιζόταν ως βοηθός, απολύθηκαν από το πανεπιστήμιο, ενώ από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο καθηγητής έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση και η ποινή επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο, ενώ ο συνεργός διαμεσολαβητής καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή