Συνελήφθησαν οι δράστες της ένοπλης ληστείας σε βάρος δικηγόρου στην Πεντέλη

Συνελήφθησαν οι δράστες της ένοπλης ληστείας σε βάρος δικηγόρου στην Πεντέλη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο άτομα συνελήφθησαν στην περιοχή των Αχαρνών από την ΕΛ.ΑΣ. ως δράστες της ένοπλης ληστείας σε βάρος δικηγόρου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Πρόκειται για δύο ομογενείς από το Καζακστάν, ηλικίας 27 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κατά συναυτουργία, από ιδιαίτερα επικίνδυνους δράστες και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως εξακριβώθηκε από  την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες το πρωί της 3ης Νοεμβρίου μετέβησαν στην Πεντέλη, έξω από το σπίτι του 60χρονου και με την απειλή όπλων τον ακινητοποίησαν, την στιγμή που έβγαινε από το σπίτι του αναγκάζοντάς τον να τους παραδώσει τσάντα, που περιείχε χρήματα και διάφορα άλλα έγγραφα.

Στη συνέχεια ένας εκ των δραστών, πυροβόλησε με το πιστόλι που κρατούσε τον δικηγόρο στο κεφάλι, τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο πρόσωπο και διέφυγε με τον συνεργό του.

Το θύμα μετέβη μόνος του στο Παίδων Πεντέλης, όπου δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και έπειτα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο στιλέτο και μία σιδερογροθιά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις και για την ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση συνεχίζονται.

Αρμόδιοι αστυνομικοί τόνισαν στο παρελθόν, ότι οι δύο δράστες δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους καθώς και ότι περίμεναν καπνίζοντας τον δικηγόρο αρκετά λεπτά έξω από το σπίτι του πριν τελικά αυτός εμφανιστεί κατευθυνόμενος προς το αυτοκίνητό του. Ταυτόχρονα, από κάμερα ασφαλείας που λειτουργεί στο σημείο αποκαλύπτεται ότι δράστες και θύμα είχαν συνομιλία διάρκειας περίπου ενός λεπτού πριν τελικά αρπάξουν από τα χέρια του τον χαρτοφύλακα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή