Το φθινόπωρο έχει χρώμα χρυσαφί στην Ιαπωνία

Το φθινόπωρο έχει χρώμα χρυσαφί στην Ιαπωνία

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον έτσι βιώνουν τον ερχομό της μελαγχολικής εποχής οι κάτοικοι στο Τόκυο, καθώς έχουν την ευκαιρία να θαυμάζουν κάθε χρόνο το εντυπωσιακό, όμορφο, φυλλοβόλο δέντρο υπό την ονομασία γκίνγκο. Σχεδόν τελετουργικά και πάντα αυτήν την εποχή, χιλιάδες παιδιά και μεγάλοι, λάτρεις της φύσης, κάνουν μια βόλτα στο πάρκο για να θαυμάσουν τα 150 δέντρα γκίνγκο. 

Το αρχαίο φυτό είναι σήμερα το μοναδικό είδος της οικογένειας των Γκινγκοειδών στην τάξη των Γκινγκωδών. Η ονομασία του προέρχεται από την κινέζικη λέξη Ginkyo που σημαίνει ασημένιο βερύκοκο. Το φθινόπωρο τα φύλλα του αλλάζουν χρώμα και από πράσινα γίνονται χρυσαφιά. Φτάνει σε ύψος τα 50 μέτρα και ο κορμός του είναι κυλινδρικός, έχοντας διάμετρο μέχρι και 3 μέτρα.

Από τα φύλλα του παρασκευάζεται φάρμακο, που χρησιμοποιείται στη θεραπεία διαφόρων παθήσεων του κυκλοφορικού, ενώ οι καρποί του χρησιμοποιούνται στο πιάτο "Η απόλαυση του Βούδα". 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή