Jena Malone: Το νέο ανερχόμενο αστέρι του Hollywood

Jena Malone: Το νέο ανερχόμενο αστέρι του Hollywood

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Jena Malone είναι μια σπάνια περίπτωση ανθρώπου: Ξεκίνησε την καριέρα της στην υποκριτική σε ηλικία μόλις 12 ετών και από τότε έχει καταφέρει να αναδείξει το ταλέντο της στο τραγούδι, τη φωτογραφία αλλά και τη  μόδα. Μπορεί η νέα τάση του Hollywood να θέλει τις νεαρές πρωταγωνίστριες να είναι performers, να ξέρουν να παίζουν, να χορεύουν και να τραγουδούν και να έχουμε δει πολλές να το καταφέρνουν, όμως η Malone έχει καταφέρει να είναι μοναδική σε όλα, σαν να έχει γεννηθεί για να ξεχωρίζει σε όλα. Είναι μια ταλαντούχα ηθοποιός, εξαιρετική τραγουδίστρια, αφοπλιστική φωτογράφος και αληθινή κάθε φορά που ποζάρει μπροστά στο φωτογραφικό φακό.

Την γνωρίσαμε σε ταινίες όπως το ‘Stepmom’ και το ‘Contact’, την αγαπήσαμε στο ‘Donnie Darko’ και θέλαμε να την δούμε περισσότερο στο ‘Hunger Games’. Η Malone φέτος έχει μεγαλύτερο ρόλο στη νέα ταινία ‘Hunger Games: Mockingjay’ και φαίνεται ότι έχει ‘πιάσει φωτιά’ αφού όχι μόνο κάνει μια παράλληλη καριέρα ως frontwoman του συγκροτήματος The Shoe, αλλά έχει επίσης πρωταγωνιστήσει στην καμπάνια της εταιρείας ρούχων Gap, έχει εμπνεύσει και συν-δημιουργήσει την κολεξιόν εσωρούχων ‘Flower Hopes’ της εταιρείας ‘For Love & Lemons’, φημολογείται ότι θα είναι η νέα (θηλυκή) Robin στο ‘Batman v Superman’  κι έχει εκθέσει στην γκαλερί MAMA του Λος Άντζελες την φωτογραφική της συλλογή ‘The Holy Other’ με 39 εικόνες της από το ταξίδι της στη Μιανμάρ για να συγκεντρώσει χρήματα για μια φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθάει στην εκπαίδευση των γυναικών της χώρας. 

Η 30χρονη ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό Vanity Fair για την έμπνευση που της έδωσε η τελευταία της ταινία για να ασχοληθεί με την φιλανθρωπία και να βοηθήσει τις γυναίκες παγκοσμίως να ‘πιάσουν φωτιά’ όπως συνιστούσε και ο τίτλος της δεύτερης ταινίας της σειράς ‘Hunger Games’.  Όπως είπε η Jena για την εμπειρία της ως ηθοποιός: «Όσο μεγαλώνω τόσο πιο πολύ διασκεδάζω με την τέχνη του να γίνεσαι γυναίκα, να ντύνεσαι και να βρίσκεις νέους ρόλους. Αλλά και την τέχνη του να ανταποδίδεις, να δίνεις αγκαλιές και να αισθάνεσαι τα δάκρυα μιας 16χρονης θαυμάστριας στον ώμο σου», τόνισε η ηθοποιός και εξήγησε πως «το Hunger Games μου επέτρεψε να δω από πολύ κοντά το πρόσωπο της νέας γενιάς. Είμαι 30 και δεν έχω πολλούς φίλους που να είναι 15 χρονών. Το να μπορώ να είμαι στον ίδιο δωμάτιο με το πάθος τους και την επιθυμία τους για την αλήθεια, για την τέχνη και την αγάπη ήταν μεγάλη έμπνευση. Η αλληλεπίδραση με τους fans με κάνει να αναρωτηθώ με ποια τέχνη θέλω να καταπιαστώ ειδικά όταν έχω μια προσωπική κατανόηση του τι θέλει η νέα γενιά. Σε τελική ανάλυση εμείς λέμε ιστορίες για τη νεότερη γενιά. Αυτοί είναι οι αληθινοί επαναστάτες, αυτοί που θα αλλάξουν τα πράγματα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε».

Στο ταξίδι της στη Μιανμάρ, η Jena Malone συνειδητοποίησε ότι η φωτογραφική της μηχανή λειτουργούσε λίγο σαν τον ‘Αυλίτη του Χάμλειν’ (σ.σ. παλιός γερμανικός μύθος) στα παιδιά που την καλούσαν να παίξει μαζί τους και να ανακαλύψει ότι σε ηλικία μόλις 12 ετών τα περισσότερα είχαν ‘ενηλικιωθεί’ δουλεύοντας για να βοηθήσουν την οικογένειά τους. Η ηθοποιός θεωρεί ότι η μουσική και η υποκριτική της έδωσαν την ευκαιρία να ταξιδέψει με μια κάμερα και να γνωρίσει όλες αυτές τις διαφορετικές κουλτούρες που την έκαναν να καταλάβει ότι «σαν νέα γυναίκα δεν πρέπει ποτέ να ικανοποιείσαι με ό,τι έχεις μπροστά σου. Πρέπει συνέχεια να ψάχνεις για ένα καλύτερο τρόπο να εκφράζεσαι. Μου δόθηκε η ευκαιρία να γίνω ηθοποιός και να έχω μια φωνή, αλλά πάντα έβλεπα τον εαυτό μου σαν παραμυθά παρά σαν ηθοποιό. Η μουσική και η φωτογραφία είναι η διήγηση μιας ιστορίας και, ναι, γράφω κάτι δικό μου τώρα και είχα κάνει και σκηνοθεσία πέρυσι. Θέλω να εξακολουθήσω να εξερευνώ και δεν είμαι σίγουρη ποιο θα είναι το επόμενο project μου». Η Jena Malone ανήκει στη νέα γενιά ηθοποιών που ασχολούνται με την τέχνη για την τέχνη, την έκφραση και τον πολιτισμό και όχι για τη δόξα και αυτό είναι σίγουρα το ερέθισμα που θα της δώσει έμπνευση για να παράγει αληθινά και εκπληκτικά πράγματα στον χώρο της τέχνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή