Υπέρ της πρότασης Γ. Παπανδρέου Σαχινίδης και Σ. Κεδίκογλου

Υπέρ της πρότασης Γ. Παπανδρέου Σαχινίδης και Σ. Κεδίκογλου

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της πρότασης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου τάχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης με σημερινή δήλωσή του.

Ειδικότερα, ο κ. Σαχινίδης σημειώνει ότι τα διδάγματα της κρίσης επιβάλλουν τον επαναπροσδιορισμό της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, μέσα από ένα ανοικτό συνέδριο, όπου θα επανεξεταστούν θέσεις, προγράμματα και πρόσωπα. Υποστηρίζει ότι η πρόταση του κ. Παπανδρέου δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες, που έχουν αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τις τρέχουσες διεργασίες, να αποκτήσουν ξανά φωνή. Επιπλέον, σημειώνει ότι αυτή η πρόταση δίνει προοπτική για την «επόμενη μέρα» των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, σέβεται τις προτεραιότητες της χώρας και ανταποκρίνεται στην ανάγκη χάραξης ενός οδικού χάρτη για την περίοδο μετά την κρίση.

Η δήλωση του κ. Σαχινίδη έχει ως εξής:

«Το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε για δεκαετίες το μεγαλύτερο μέρος των προοδευτικών δυνάμεων και πολιτών της χώρας. Το 2010 προέταξε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό, αναλαμβάνοντας μόνο του, ευθύνες που δεν του αναλογούσαν. Όπως έχω, κατ' επανάληψη, τονίσει τα τελευταία δύο χρόνια, τα διδάγματα της κρίσης επιβάλλουν τον επαναπροσδιορισμό της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας μέσα από ένα ανοικτό συνέδριο, όπου θα επανεξεταστούν θέσεις, προγράμματα και πρόσωπα. Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν ξανά φωνή οι πολίτες, που μας έχουν στηρίξει και εμπιστευτεί, αλλά τώρα έχουν αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τις τρέχουσες διεργασίες. Δίνει προοπτική για την επόμενη μέρα των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, σέβεται τις προτεραιότητες της χώρας και ανταποκρίνεται στην ανάγκη χάραξης ενός οδικού χάρτη για την περίοδο μετά την κρίση».

Ο Συμεών  Κεδίκογλου ερωτηθείς  για τις εξελίξεις  στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.  και την επιστολή  του Γιώργου Παπανδρέου  δήλωσε τα εξής: «Πολλά απ´ όσα αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου με την επιστολή του, φυσικά με το δικό του τρόπο και ειδικό βάρος, είχα επισημάνει αμέσως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών βάζοντας το θέμα ενός ανοιχτού συνεδρίου που θα συζητηθούν όλα, εκφράζοντας ακριβώς τους προβληματισμούς  τις ανησυχίες και τις αγωνίες των ψηφοφόρων μας. Ανέφερα χαρακτηριστικά: "Αν όχι τώρα πότε; Όταν θα έχουμε εξαερωθεί πολιτικά;" Έχουμε ήδη αργήσει, στη φάση που βρισκόμαστε δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε και πρέπει όλοι να τοποθετηθούν με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο μέλλον της παράταξης και της ιστορίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή