Σέντρα ξανά και νέος πρόεδρος στη Λίγκα

Σέντρα ξανά και νέος πρόεδρος στη Λίγκα

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σούπερ Λίγκα απέκτησε νέο πρόεδρο και η ΕΠΟ ανακοίνωσε την επανέναρξη των πρωταθλημάτων παρότι δεν ελήφθη κανένα μέτρο, όπως επιζητούσε, με αφορμή την επίθεση στον Χρ. Ζωγράφο.

Αρχικά στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας η πλειοψηφία των ΠΑΕ εξέλεξε κατά πλειοψηφία τον Γ. Μποροβήλο ως νέο πρόεδρο. Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης γίνεται ο δέκατος πρόεδρος στα οκτώ χρόνια ύπαρξης του συνεταιρισμού και διαδέχεται τον πρόωρα αποχωρήσαντα Τ. Αγραφιώτη ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Υπέρ του κ. Μποροβήλου ψήφισαν 13 ΠΑΕ. Ο Παναθηναϊκός ψήφισε κατά, ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη παρότι εκπροσωπούνταν δήλωσαν ότι απέχουν, ενώ λευκό ψήφισαν η Νίκη Βόλου και ο Λεβαδειακός.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Ι. Αλαφούζος, υποστήριξε ότι καταψηφίζει επειδή στον κ. Μποροβήλο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από το 2011 για την υπόθεση των «στημένων αγώνων» για δωροδοκία και δωροληψία και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα, Δ. Μπάκος υπερασπίστηκε τον Μποροβήλο λέγοντας ότι δεν έχει καταδικαστεί και ότι είναι «καθαρός».

Μετά το πέρας του Δ.Σ. η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει ότι «δεν ξεχνά ποιος ήταν ο ρόλος του Γιώργου Μποροβήλου, ευρύτερα γνωστός στον κόσμο και ως “Μποροθρύλος”, στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η επιλογή του διαιτητή που επέτρεψε τη διεξαγωγή του “αγώνα” στη Ριζούπολη και εμπλεκόμενου στην υπόθεση των στημένων αποτελεί νέο πισωγύρισμα και δυσφήμηση για το άθλημα».

Ο Μποροβήλος μετά την εκλογή του δήλωσε: «Αναλαμβάνω κάτω από δύσκολες συνθήκες, είναι η ώρα να κάνουμε βήματα προόδου. Θα επιδιώξουμε τη συναίνεση ώστε να βγει το ποδόσφαιρο κερδισμένο».

Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέγη ο πρόεδρος του Πανθρακικού Δημήτρης Τζελέπης με 14 θετικές ψήφους, ενώ δύο ΠΑΕ ψήφισαν λευκό.

Αιχμές ΕΠΟ…

Το βράδυ η ΕΠΟ ανακοίνωσε την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, αφού νωρίτερα η Σούπερ Λίγκα έστειλε επιστολή με την οποία ζητεί την άμεση επανεκκίνηση. Το περιεχόμενο της επιστολής αναφέρει τα εξής: «Ολες οι ΠΑΕ ξεκάθαρα καταδικάζουμε την απαράδεκτη και απάνθρωπη επίθεση στον κ. Ζωγράφο και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Η Σούπερ Λίγκα ζητεί επίσημα από τον υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσουν με τη μορφή του κατεπείγοντος όλες οι ανοικτές υποθέσεις που αφορούν το ποδόσφαιρο για να φύγουν από πάνω του οι σκιές που δημιουργούν εντάσεις και διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα. Για τους λόγους αυτούς σας ζητάμε να προβείτε στην ανάκληση της από 14/11/14 απόφασής σας και να ορίσετε κανονικά διαιτητές για το ερχόμενο τριήμερο 29-30/11 και 1/12». Στην ανακοίνωσή της η ΕΠΟ δηλώνει μη ικανοποιημένη και αφήνει αιχμές προς τον συνεταιρισμό.

Το πρωτάθλημα θα ξαναρχίσει με τη 12η αγωνιστική, ενώ η 11η θα γίνει στις 10 και 11/1.

Μεγάλη σε έκταση συζήτηση έγινε για μια ακόμα φορά για τις υποθέσεις του Πανιωνίου και του ΟΦΗ που έχουν προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια για αθλητικές διαφορές κατά παράβαση του άρθρου 35 του ΚΑΠ. Τελικά αποφασίστηκε να δοθεί παράταση συμμόρφωσης μέχρι τις 8 Ιανουαρίου. Η σχετική απόφαση στην οποία μειοψήφησε ο ΟΦΗ αναφέρει ότι αποφασίστηκε να δοθεί προθεσμία μέχρι τις 8 Ιανουαρίου στις δύο ΠΑΕ ώστε να παραιτηθούν από κάθε προσωρινή διαταγή εις βάρος της Σούπερ Λίγκας. Σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία κατ’ εφαρμογή του άρθρου 35 του ΚΑΠ δεν θα ορίζονται αγώνες τους όσο δεν αποσύρουν τις οικείες προσωρινές διαταγές.

Τέλος αποφασίστηκε να ζητηθεί η παρουσία του Χιου Ντάλας στο Δ.Σ. ώστε να γίνουν γνωστοί οι λόγοι της παραίτησής του από τη θέση του υπεύθυνου διαιτησίας και να γίνει ραντεβού με τον υπουργό Δικαιοσύνης για να ζητηθεί η γρήγορη διερεύνηση όλων των ανοιχτών υποθέσεων που αφορούν το ποδόσφαιρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή