Σήμερα ανοίγουν οι προσφορές για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Σήμερα ανοίγουν οι προσφορές για τα περιφερειακά αεροδρόμια

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και οι τρεις ενδιαφερόμενοι για τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας προχωρούν στην επόμενη φάση για το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών. Αυτό αποφασίστηκε χθες στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) που συνεδρίασε χθες. Το Συμβούλιο αποφάσισε, σύμφωνα με την εισήγηση των συμβούλων του, ότι οι Φάκελοι Α των υποβληθεισών προσφορών που κατέθεσαν τα επενδυτικά σχήματα CASA (Corporation America SA) – METKA Α.Ε., Fraport AG – Slentel Ltd και Vinci Airports SAS – Ακτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε. για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας είναι πλήρεις, σύμφωνα με τους όρους των προκηρύξεων.

Σύμφωνα με το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, το επόμενο βήμα προς την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα γίνει σήμερα, 25 Νοεμβρίου. Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στο άνοιγμα των φακέλων των οικονομικών προσφορών των τριών επενδυτικών σχημάτων, καθώς και της αποτίμησης του Ανεξάρτητου Αποτιμητή. Ωστόσο, θεωρείται απίθανο να έχουμε σήμερα τον προτιμητέο επενδυτή. Κάθε οικονομική προσφορά είναι πολύπλοκη και θα πρέπει να συνυπολογιστούν οι προτεινόμενες επενδύσεις αναβάθμισης των αεροδρομίων του κάθε ενδιαφερομένου, αλλά και τα διαφορετικά τιμήματα σε παρούσες αξίες.

Είναι η πρώτη φορά που το ΤΑΙΠΕΔ πραγματοποιεί μια αποκρατικοποίηση έχοντας στα χέρια του περισσότερες από μία προσφορές. Η υψηλή ζήτηση που καταγράφεται στη συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση αποδίδεται στη σημαντική άνοδο του ελληνικού τουρισμού, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γειτονικές ανταγωνιστικές αγορές, κυρίως της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή