Χ. Ροχανί: Θα φτάσουμε σε οριστική συμφωνία για τα πυρηνικά

Χ. Ροχανί: Θα φτάσουμε σε οριστική συμφωνία για τα πυρηνικά

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί εξέφερε σήμερα την άποψη ότι οι διαπραγματεύσεις με την ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία και Γερμανία) για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης θα οδηγήσουν στην επίτευξη μίας οριστικής συμφωνίας έπειτα από την παράταση των συνομιλιών έως το καλοκαίρι του 2015.

Οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μια συμφωνία στη Βιέννη παρά τις εντατικές διαπραγματεύσεις που διεξήγαγαν επί μία εβδομάδα, οι οποίες επέτρεψαν να «διευθετηθεί η πλειονότητα των διαφορών» επισήμανε ο Ιρανός πρόεδρος μιλώντας στη δημόσια ιρανική τηλεόραση και διαβεβαίωσε ότι «ο δρόμος αυτός θα οδηγήσει σε μία οριστική συμφωνία».

«Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στη Βιέννη πολλές διαφορές γεφυρώθηκαν και υπήρξε προσέγγιση μεταξύ των θέσεων της μιας με την άλλη πλευρά» τόνισε ο Ροχανί.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε αποσπάσματα από μία συνέντευξη που έδωσε και αναμένεται να μεταδοθεί αργότερα σήμερα ο Ροχανί, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των συνομιλιών, που συνιστά αποτυχία σε σχέση με τη φιλοδοξία που υπήρχε να καταλήξουν σε συμφωνία ως σήμερα. Πάντως διατηρούνται οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας κατά τη διάρκεια του διαλόγου που θα συνεχισθεί για ένα διάστημα 7 μηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή