15.000 νέες θέσεις εργασίας στους τομείς κοινωνικής οικονομίας

15.000 νέες θέσεις εργασίας στους τομείς κοινωνικής οικονομίας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δημιουργία άνω των 15.000 νέων θέσεων εργασίας στους τομείς της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας προβλέπει το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα 2014-2020 του υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, θα διατεθούν σχεδόν 60 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των θεσμών, αλλά και των ίδιων των κοινωνικών επιχειρήσεων. Μέσα από τους πόρους αυτούς, θα ενεργοποιηθεί άμεσα το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας, όπως προβλέπεται στο στρατηγικό σχέδιο για την κοινωνική οικονομία που έχει ήδη συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Στο νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας αναφέρθηκε χθες ο κ. Βρούτσης, αλλά και ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Πλακιωτάκης, στη διάρκεια ημερίδας. Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη, υπάρχει συνεχής εισροή αιτήσεων εγγραφής στο Γενικό Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας.

Ηδη έχουν αδειοδοτηθεί περίπου 700 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.), ενώ μέσω της υλοποίησης των πράξεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας – ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤοπΕΚΟ» αναμένεται να λειτουργήσουν άλλες 600. Κομβικό σημείο στην ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας θεωρείται η δημιουργία των περιφερειακών μηχανισμών, μέσω των οποίων θα ωφεληθούν 12.000 άτομα που ανήκουν κυρίως στις «ευάλωτες» και «ειδικές» ομάδες του πληθυσμού, εκ των οποίων οι 6.489 θα είναι υποψήφιοι/δυνητικοί κοινωνικοί επιχειρηματίες, οι υπόλοιποι θα είναι υφιστάμενοι κοινωνικοί επιχειρηματίες. Στην Περιφέρεια Αττικής διατίθενται περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία τουλάχιστον 7 δομών συμβουλευτικής και αντίστοιχων θερμοκοιτίδων προκειμένου να υποστηριχθούν 1.833 υποψήφιοι κοινωνικοί επιχειρηματίες. Για τον ίδιο σκοπό διατίθενται για το Αιγαίο πάνω από 1,7 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή