Πρόσωπα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιτυχία των βιβλίων του στην Ελλάδα αποτέλεσε τα περασμένα χρόνια εκδοτικό φαινόμενο, και σε λίγες ημέρες (11 Δεκεμβρίου) αναμένεται η προβολή της ταινίας «Ο κήπος του Γιάλομ – φιλοσοφία μιας ζωής» που αφορά τη ζωή και τη σκέψη του διάσημου ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα Ιρβιν Γιάλομ  (φωτ.). Με αυτή την αφορμή, αύριο στις 7 μ.μ., στον κινηματογράφο «Δαναό» και σε ζωντανή σύνδεση με την Καλιφόρνια, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση του Ιρ. Γιάλομ με Ελληνες δημοσιογράφους.

…Θεωρείται η «βασίλισσα» της μικρής φόρμας και πέρυσι της απονεμήθηκε η ύψιστη λογοτεχνική διάκριση, το Νομπέλ Λογοτεχνίας. Ο λόγος, για την Καναδή πεζογράφο Αλις Μονρό  στην οποία είναι αφιερωμένη η βραδιά που διοργανώνουν απόψε στις 8 οι εκδόσεις «Μεταίχμιο» και η διαδικτυακή πύλη για το βιβλίο Book Press, στον πολυχώρο του εκδοτικού οίκου στην οδό Ιπποκράτους 118. Θα μιλήσουν η Αργυρώ Μαντόγλου, συγγραφέας, μεταφράστρια, κριτικός λογοτεχνίας, ο Νίκος Ξένιος, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, η Σοφία Σκουλικάρη, μεταφράστρια των βιβλίων της Μονρό.

…Με βάση το Μόναχο η Κωνσταντία Γουρζή   έχει «χτίσει» μια σημαντική καριέρα στη μουσική τόσο με την ιδιότητα της διευθύντριας ορχήστρας όσο και με αυτή της συνθέτριας. Φέτος εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τη γνωστή δισκογραφική εταιρεία ECM και το άλμπουμ της «Music for Piano and String Quartet» κυκλοφορεί τις επόμενες ημέρες από τη «Μικρή Αρκτο». Το έργο παρουσιάζεται την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου (9 μ.μ.) στον Ιανό, με τους μουσικούς Λορέντα Ράμου (πιάνο), Διονύση Βερβιτσιώτη (βιολί), Ευα Μοτσίνσκα (βιολί), Αγγέλα Γιαννάκη (βιόλα) και Βασίλη Λύκο. Θα μιλήσει η Κωνσταντία Γουρζή και ο διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος Χρίστος Παπαγεωργίου.

…Εχοντας στις αποσκευές της το αγαπημένο της πιάνο και οδηγό τις εξαιρετικές της ερμηνείες, η διακεκριμένη πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου  ετοιμάζεται αυτές τις ημέρες για ένα και μοναδικό ρεσιτάλ στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στις 8.30 το βράδυ, με έργα των Frédéric Chopin, Alexander Scriabin και Sergei Rachmaninoff. Θα ολοκληρώσει το μουσικό της ταξίδι με την «Ερημιά» του Μάνου Χατζιδάκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή