Παρουσία αστυνομικών η επίθεση στο Μικρολίμανο

Παρουσία αστυνομικών η επίθεση στο Μικρολίμανο

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσία εν ενεργεία αστυνομικών φέρεται να εκτυλίχθηκε, ξημερώματα Σαββάτου, η ένοπλη επίθεση στο νυχτερινό κέντρο «Ετσι απλά» του Πειραιά, με δράστη τον 31χρονο καταζητούμενο Αλβανό. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν περιέλθει σε γνώση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., στο εν λόγω νυχτερινό κέντρο απασχολούνται τρεις τουλάχιστον εν ενεργεία αστυνομικοί, οι οποίοι, μάλιστα, είναι πιθανό να βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα τη στιγμή που ο 31χρονος Αλβανός άνοιξε πυρ τραυματίζοντας συνολικά 15 άτομα.

Για τα νέα δεδομένα της έρευνας έχει ενημερωθεί το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και θεωρείται πιθανό, στη διερεύνηση της υπόθεσης να εμπλακεί, σε δεύτερο χρόνο, και η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Σημειώνεται ότι στους τραυματίες συγκαταλέγεται νεαρός αστυνομικός που υπηρετεί σε «μάχιμη» υπηρεσία και τη στιγμή του αιματηρού επεισοδίου βρισκόταν στο νυχτερινό κέντρο με τρεις ακόμα φίλους και συναδέλφους του.

Σύνδεση πρώην αστυνομικών φέρεται να προκύπτει και με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του καταστήματος. Σύμφωνα με καταγγελίες που μένει να επιβεβαιωθούν από την έρευνα, με το νυχτερινό κέντρο «Ετσι απλά» συνδέονται δύο τουλάχιστον πρώην αστυνομικοί που έχουν στο παρελθόν απασχολήσει για συμμετοχή σε κύκλωμα μαστροπείας, που ήλεγχε στριπτιτζάδικα και οίκους ανοχής στην Αττική.

Στο μεταξύ, χθες, ερευνήθηκε δωμάτιο του ξενοδοχείου «Γαλήνη» που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το νυχτερινό κέντρο όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα. Το δωμάτιο νοίκιασε την Πέμπτη ο 31χρονος Αλβανός, καταβάλλοντας το αντίτιμο για δύο διανυκτερεύσεις. Στο εσωτερικό του αστυνομικοί βρήκαν, μεταξύ άλλων, μια γεμιστήρα καλάσνικοφ. Πλην του 31χρονου μαρτυρίες αναφέρουν ότι το δωμάτιο επισκέφθηκαν και άλλα άτομα, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα από την Αλβανία.

Πιθανολογείται ότι ο δράστης είχε κρύψει το καλάσνικοφ στο δωμάτιο και μετά τον διαπληκτισμό του στο καφέ μπαρ με άγνωστα άτομα, πήρε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου το όπλο, επέστρεψε στο νυχτερινό κέντρο και άνοιξε πυρ. Παρότι αμέσως μετά την αιματηρή επίθεση φέρεται να εγκατέλειψε το ξενοδοχείο, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του επικεντρώνονται στον Πειραιά, καθώς πιθανολογείται ότι δεν έχει καταφέρει να εγκαταλείψει την περιοχή.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το ποινικό παρελθόν του αναζητούμενου αλλοδαπού, προκύπτει ότι αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2013 από τις φυλακές Χανίων όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης για διαρρήξεις. Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την περασμένη Παρασκευή πρωταγωνίστησε σε επεισόδιο με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο επί της οδού Μιχαλακοπούλου, μια ένοπλη ληστεία με τραυματισμό ενός Αιγυπτίου στην Ομόνοια και δύο ακόμα ένοπλες επιθέσεις σε μπαρ του κέντρου της Αθήνας, με θύμα στη μία περίπτωση έναν 44χρονο Ελληνα υπήκοο. Στις τρεις από τις επιθέσεις αυτές ο 31χρονος έχει χρησιμοποιήσει το ίδιο όπλο, όπως αποκάλυψε η εργαστηριακή εξέταση στους κάλυκες που περισυνελέγησαν από τα σημεία των επιθέσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή