Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχει η πλειονότητα των μέσων μαζικής μεταφοράς στη σημερινή γενική πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι επέλεξαν αυτή τη μορφή κινητοποίησης προκειμένου, όπως αναφέρουν σε σχετικές ανακοινώσεις τους, να μπορέσουν, όσοι το θελήσουν, να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Ωστόσο, ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα είναι τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς ελληνικό αεροδρόμιο λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Η κεντρική συγκέντρωση της εικοσιτετράωρης απεργίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην οποία συμμετέχουν εκτός από τους εργαζομένους στα ΜΜΜ, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, γιατροί, εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι των τραπεζών και μηχανικοί, έχει προγραμματιστεί για τις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το μετρό θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί του μετρό θα σταματούν στον σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας» και δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια μέχρι το αεροδρόμιο. Οι εργαζόμενοι στο τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της κυκλοφορίας. Δεν θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από την έναρξη βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Προβλήματα αναμένονται στη διεξαγωγή των δρομολογίων των πλοίων, όπως και καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση εμπορικών πλοίων, καθώς στην απεργία συμμετέχουν λιμενεργάτες, ναυτεργάτες, μηχανικοί και άλλα σωματεία κλάδων ναυτιλίας.

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία έχουν καλέσει τους γιατρούς του ΕΣΥ και του ΠΕΔΥ οι Ομοσπονδίες τους, ΟΕΝΓΕ και ΠΟΣΕΥΠ-ΕΣΥ, ενώ θα απεργούν επίσης οι εργαζόμενοι στις τράπεζες (ΟΤΟΕ) και οι μηχανικοί δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή