Το «έξυπνο» κουτάλι λανσάρει η Google

Το «έξυπνο» κουτάλι λανσάρει η Google

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη μια σημαντική καινοτομία προσθέτει στη συλλογή της η Google, η οποία αρχίζει την προώθηση στην αγορά του «έξυπνου» κουταλιού, για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αστάθειας.

Το προϊόν, με την επωνυμία Liftware Spoon, χρησιμοποιεί εκατοντάδες αλγόριθμους για να «καταλάβει» τον τρόπο με τον οποίο τρέμει το χέρι του χρήστη του και να περιορίσει την αστάθεια, ενώ, σύμφωνα με την εταιρία, είναι σε θέση να την περιορίσει σε ποσοστό που αγγίζει, κατά μέσο όρο, το 76%.

Το «έξυπνο» κουτάλι απευθύνεται κυρίως σε άτομα με χρόνιο πρόβλημα αστάθειας και ασθενείς της νόσου Πάρκινσον, δηλαδή περίπου 10 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Η Google αγόρασε την εταιρία Lift Lab, που δημιούργησε το κουτάλι, πριν μερικούς μήνες. Ο ιδρυτής της, Ανουπαμ Πάθακ, πλέον εργάζεται στην επιστημονική ομάδα της Google Χ, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει δείξει ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πεδίο της ιατρικής. 

Σημειώνεται ότι προϊόν έχει βγει πλέον στην αγορά, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 295 δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή