Σφοδρή σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ και Συγγρού

Σφοδρή σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ και Συγγρού

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκε χθες, με επίκεντρο την παρουσία του στελέχους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννη Μηλιού σε κλειστή ενημερωτική συνάντηση που διοργανώθηκε από το παράρτημα Λονδίνου της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών. Η αντιπαράθεση ξέσπασε έπειτα από τη δημοσιοποίηση από τον τηλεοπτικό σταθμό Action24 πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Μηλιός είπε ότι το κόμμα του «δεν θα ακολουθήσει ακραίες συμπεριφορές, ούτε θα είναι τόσο επιθετικοί και τόσο ανατρεπτικοί όσο ακούγονται τώρα στην Ελλάδα», ενώ εμφανίστηκε να αναφέρει ότι όσα λένε στο εσωτερικό της χώρας τα στελέχη του κόμματος γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν και η ρητορική τους είναι καθαρά για να συγκεντρωθούν ψήφοι.

Η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου έσπευσε να σχολιάσει τις εν λόγω πληροφορίες για να καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λέει ψέματα για να υποκλέψει την ψήφο των Ελλήνων. «Την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για το μέλλον της χώρας με τους θεσμικούς εταίρους της, τα μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθησυχάζουν αυτούς που στην Ελλάδα αποκαλούν “μαντρόσκυλα του συστήματος”, “διεθνείς ενώσεις απατεώνων”, “σύγχρονους κερδοσκόπους” και “όργανα της δικτατορίας των αγορών”», τόνισε η κ. Ασημακοπούλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε, χωρίς ουσιαστικά να εισέλθει στην ουσία όσων μεταδόθηκαν σχετικά με όσα είπε ο κ. Μηλιός. «Επειδή η κυρία Ασημακοπούλου φαίνεται πως διαθέτει το θείο χάρισμα που της δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζει και να προβλέπει πράγματα τα οποία εμείς αγνοούμε, δεν θα της κάνουμε τη χάρη να ασχοληθούμε με τις προβοκατόρικες μπαρούφες της», ήταν το σχόλιο της Κουμουνδούρου.

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι, ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίο θα κλείσει, η κυβέρνηση έχει ήδη διαψευσθεί ως προς τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει και βρίσκεται εκτεθειμένη όχι μόνο απέναντι στους πολίτες, αλλά και στην πιθανότητα αντιδράσεων στο εσωτερικό των δύο κομμάτων που τη στηρίζουν. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο χθες για «άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης», προεξοφλώντας ότι η «έξοδος από το Μνημόνιο» μετατρέπεται σε «νέα μνημονιακή συμφωνία και μέτρα».

Η Κουμουνδούρου ανεβάζει ταχύτητα όσον αφορά την προετοιμασία ενόψει ενδεχόμενης εκλογικής αναμέτρησης και ενεργοποιείται στην κατεύθυνση προσέγγισης της εκλογικής βάσης, προκειμένου να κάνει γνωστές τις βασικές θέσεις του κόμματος. Στο πλαίσιο αυτό, το προσεχές Σαββατοκύριακο πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι δύο πρώτες περιφερειακές συνδιασκέψεις, αυτή της Ηπείρου στα Ιωάννινα, όπου αναμένεται να μιλήσει και ο κ. Αλέξης Τσίπρας, και της Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή