Ανοδος στην Eυρώπη μέσω… Φρανκφούρτης

Ανοδος στην Eυρώπη μέσω… Φρανκφούρτης

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με κινητήριο μοχλό τον DAX, τον γενικό δείκτη του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης, ο οποίος σημείωσε τη μεγαλύτερη σε διάρκεια άνοδο από τον Μάιο του 2013. Στη Νέα Υόρκη, πριν από το κλείσιμο, επικρατούσε νευρικότητα στον απόηχο των ιστορικών ρεκόρ που σημείωσαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες τη Δευτέρα. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας πέραν των προβλεπομένων, αλλά ο δείκτης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε. Το ευρώ χθες ενισχύθηκε 0,2% προς το δολάριο, σε 1,2463 δολάρια.

Ειδικότερα, στην Ευρώπη ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 0,2%, στις 346,28 μονάδες, αν και νωρίτερα είχε ανέλθει περαιτέρω κατά 0,6%. Ο DAX έκλεισε με άνοδο 0,8%, επιτυγχάνοντας συνολική άνοδο της τάξεως του 7,1% στις τελευταίες εννέα συνεδριάσεις. Στη Γερμανία η αισιοδοξία των επενδυτών επιτείνεται, καθώς προσδοκούν πως οι εξαγωγείς θα επωφεληθούν από το ασθενέστερο ευρώ υπό συνθήκες αγοράς περιουσιακών στοιχείων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε χθες με +0,02% και στο Παρίσι ο CAC 40 με +0,32%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή