Νέα τουριστική επένδυση μελετά ο Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ

Νέα τουριστική επένδυση μελετά ο Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδιαφέρον για δεύτερη τουριστική επένδυση στην Ελλάδα, έπειτα από αυτήν στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, φέρεται να δείχνει ο Σαουδάραβας πρίγκιπας ο Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ. Κατά τις συνάντηση που είχε στο Ριάντ με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη ο Σαουδάραβας πρίγκιπας έδειξε ενδιαφέρον προκειμένου να αναπτύξει στο Λαγονήσι, στην έκταση όπου βρίσκεται το Λαγονήσι Grand Resort, πολυτελές ξενοδοχείο της αλυσίδας Raffles. Ωστόσο, εξετάζονται και εναλλακτικές περιοχές, όπως για παράδειγμα το Σούνιο, καθώς στο Λαγονήσι υπάρχουν νομικές εκκρεμότητες που σχετίζονται τόσο με τις συμβάσεις παραχώρησης όσο και με τη μεταβίβαση των εκτάσεων στην «Παράκτιο Μέτωπο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ ενδιαφέρεται να αναπτύξει στον Αστέρα Βουλιαγμένης ξενοδοχείο της αλυσίδας Four Seasons.

Στο πλαίσιο των επαφών με Σαουδάραβες αξιωματούχους που είχε ο κ. Νότης Μηταράκης αποφασίστηκε να προωθηθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας Σαουδικής Αραβίας – Ελλάδας για την αμοιβαία προστασία των επενδύσεων. Αυτό πιθανώς θα γίνει στα τέλη Ιανουαρίου 2015, οπότε ο κ. Μηταράκης θα επισκεφθεί ξανά τη Σ. Αραβία.

Επίσης διερευνήθηκε η δυνατότητα προγραμμάτων συμβολαιακής υδατοκαλλιέργειας στην Ελλάδα με στόχο την παραγωγή προϊόντων για τις ανάγκες της Σ. Αραβίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή