Ανοίγει ξανά η δικογραφία για «κουμπαρά»

Ανοίγει ξανά η δικογραφία για «κουμπαρά»

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, από τότε που η εισαγγελική έρευνα για τον λεγόμενο «γαλάζιο» κουμπαρά έκλεισε, καθώς δεν κατατέθηκαν από πολιτικούς στοιχεία που να αποδεικνύουν κατ’ ελάχιστο τα καταγγελλόμενα περί χρηματισμού βουλευτών, ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος ερευνά εκ νέου καταγγελίες περί απόπειρας δωροδοκίας βουλευτών.

Η δημόσια αναφορά -σε τηλεοπτική εκπομπή- της βουλευτού των ΑΝΕΛ Σταυρούλας Ξουλίδου, ότι έγινε σε βάρος της απόπειρα δωροδοκίας μέσω Facebook ενόψει της προεδρικής εκλογής, οδήγησε σε ανάσυρση από το αρχείο της δικογραφίας, ενώ η ίδια κλήθηκε χθες σε κατάθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε και ενώπιον του εισαγγελέα ότι έλαβε μηνύματα στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου διαθέτει λογαριασμούς, με προσφορά ποσού περί τα 3 εκατ. ευρώ από τον Γ. Σούκουρη, ο οποίος κατά την άποψή της λειτουργούσε ως μεσάζων. Η Σταυρούλα Ξουλίδου ανέφερε ότι διαθέτει όλα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την καταγγελία της, την οποία επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμένος σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός κάλεσε επίσης και εξέτασε χθες και τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτη Μελά, τον οποίο ενέπλεξε η Ξουλίδου στο θέμα, λέγοντας πως, για να πειστεί και η ίδια να λάβει χρήματα, της είπαν ότι «και ο Μελάς τα πήρε». Ο Παναγιώτης Μελάς, που χαρακτήρισε «αισχρά, βρώμικα και κακοήθη», όσα αναφέρθηκαν για το πρόσωπό του, κατέθεσε και μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. O εισαγγελέας αναμένεται να προχωρήσει σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου και να συνεργαστεί με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ θα κληθεί να καταθέσει ενώπιόν του και ο Πάνος Καμένος. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε καταθέσει στον ίδιο εισαγγελέα πριν από μερικές εβδομάδες, αναφέροντας ότι έγινε απόπειρα χρηματισμού βουλευτή του, αλλά τότε δεν διέθετε τα στοιχεία για την τεκμηρίωση των λεγομένων του. Το θέμα θα απασχολήσει την προσεχή Τρίτη την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή