Με φορτωμένο φάκελο πριν από το Μικρολίμανο

Με φορτωμένο φάκελο πριν από το Μικρολίμανο

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 31χρονος Αλβανός Αρμπέρ Μπάκο (με το υποκοριστικό Ταμτάκος) που συνελήφθη την Τετάρτη για την ένοπλη επίθεση σε νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο είναι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. μέλος σπείρας στην οποία μετέχουν τουλάχιστον επτά σεσημασμένοι αλλοδαποί. Ο ένας μάλιστα από τους συνεργούς του συνελήφθη χθες το απόγευμα στα Σεπόλια. Κρυβόταν μαζί με έναν ακόμα Αλβανό κακοποιό, τον οποίο η αστυνομία θεωρεί εκτελεστή συμβολαίων θανάτου. Στον Μπάκο και τους συνεργούς του αποδίδονται, μεταξύ άλλων, η ανθρωποκτονία 43χρονου στο καφέ – μπαρ (Χίου και Κρήτης) στο Μεταξουργείο στις 31/10, τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονιών, κλοπές και ληστείες.

Ο Μπάκο εντοπίστηκε και συνελήφθη την Τετάρτη σε υπόγειο διαμέρισμα στου Ζωγράφου. Στην επιχείρηση, εκτός της Ασφάλειας μετείχαν και άνδρες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ). Τη στιγμή της επιχείρησης στο διαμέρισμα βρισκόταν και ένας 23χρονος Αλβανός, που αντιμετωπίζει κατηγορία για υπόθαλψη εγκληματία. Ο αδελφός του 23χρονου είναι έγκλειστος στις φυλακές Πατρών (για ληστείες και κλοπές) και αυτός που μετά το περιστατικό στο Μικρολίμανο έδωσε τηλεφωνική εντολή στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας να παράσχουν κρησφύγετο στον Μπάκο έως ότου βρει τρόπο να εγκαταλείψει τη χώρα.

Κεντρικό ρόλο στη δράση της συμμορίας θεωρείται ότι έχει ο ένας από τους δύο υπηκόους Αλβανίας που συνελήφθησαν χθες στα Σεπόλια. Φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί ως ο ένας από τους δράστες της δολοφονίας του 43χρονου στο Μεταξουργείο, της ένοπλης επίθεσης εναντίον καφενείου στην Αριστοτέλους στις 6/11 και της ληστείας σε βάρος Αιγύπτιου ιδιοκτήτη ανταλλακτηρίου συναλλάγματος στην οδό Ψαρών στις 22/9. Καταζητούνται για συμμετοχή στην ίδια σπείρα τρεις ακόμα αλλοδαποί, ένας υπήκοος Αλβανίας που απασχολεί τις αρχές από το 1995, ένας ομοεθνής του μόλις 16 ετών και ένας σεσημασμένος Πολωνός. Ο τελευταίος το 2012 είχε ληστέψει κατάστημα ψιλικών στο Ν. Φάληρο, πήρε μέρος στην επίθεση στο καφενείο της Αριστοτέλους και βρέθηκε στο ξενοδοχείο «Γαλήνη» στο Μικρολίμανο, όπου διανυκτέρευσε ο Αρμπέρ Μπάκο ένα 24ωρο πριν από την επίθεση στο «Ετσι απλά».

Το κίνητρο της επίθεσης στο Μικρολίμανο δεν προσδιορίζεται με σαφήνεια από τους αστυνομικούς. Αντίθετα, η επίθεση στο καφενείο της οδού Αριστοτέλους έγινε για λόγους αντεκδίκησης και κατά παραγγελία του έγκλειστου στις φυλακές Πάτρας Αλβανού. Η επίθεση στο καφέ – μπαρ του Μεταξουργείου έγινε μετά από διαπληκτισμό του ιδιοκτήτη με ένα από τα μέλη της σπείρας που είχε αποπειραθεί να κλέψει ποδήλατο υπαλλήλου του καταστήματος. Τέλος, ο Μπάκο φέρεται να είχε πυροβολήσει έξω από κατάστημα στη Μιχαλακοπούλου (στις 18/10) επειδή είχε θεωρήσει ότι ο σερβιτόρος είχε αγνοήσει παραγγελία του.

Σε ό,τι αφορά τέλος τον πληρωμένο εκτελεστή που βρέθηκε και συνελήφθη χθες στα Σεπόλια, εξετάζεται εμπλοκή του σε συμβόλαια θανάτου κατ’ εντολήν έγκλειστου βαρυποινίτη. Διερευνάται πιθανή ανάμειξή του στην εκτέλεση τον Μάιο στον Κορυδαλλό ενός 31χρονου Ελληνα που είχε εξεταστεί ως ύποπτος για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή