Από τις πιο μαζικές διαδηλώσεις στην Αθήνα

Από τις πιο μαζικές διαδηλώσεις στην Αθήνα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες απεργοί διαδήλωσαν χθες στην Αθήνα, σε συγκεντρώσεις που δεν ήταν βεβαίως «πανεργατικές», ήταν όμως από τις πιο μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις της τελευταίας διετίας. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου βρέθηκαν κυρίως απεργοί δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, νοσοκομειακοί κ.ά. Παρών στη συγκέντρωση και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε πως «ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος διεξόδου είναι ο δρόμος της ρήξης με τον παραλογισμό των προαπαιτουμένων της λιτότητας». Ζήτησε «προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία», με στόχο «κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας» για «ισχυρή διαπραγμάτευση».

Μαζική ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, με ιδιαίτερη συμμετοχή νεολαίας και εργαζομένων από τον ιδιωτικό τομέα. «Δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση, κανείς πλέον δεν μπορεί να ζήσει με ψίχουλα» δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για ανασυγκρότηση του εργατικού λαϊκού κινήματος», τόνισε. Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε πορεία προς τη Βουλή από την οδό Πανεπιστημίου, ενώ η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ κινήθηκε προς το Σύνταγμα από την οδό Σταδίου. Από το Αρχαιολογικό Μουσείο πορεύτηκαν προς το Σύνταγμα πρωτοβάθμια σωματεία και εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, με αυξημένη συμμετοχή και χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή