Μανιάτης: Η Ελλάδα υπό προϋποθέσεις μπορεί να πετύχει μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης

Μανιάτης: Η Ελλάδα υπό προϋποθέσεις μπορεί να πετύχει μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ελλάδα είναι σήμερα ένα συμπιεσμένα αναπτυξιακό ελατήριο που μπορεί πολύ γρήγορα να μεγιστοποιήσει την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την παραγωγικότητά της», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης μιλώντας χθες στο συνέδριο ‘Project Management Congress 2014 – Projects, Leadership and Politics'.

«Υπό βασικές, προφανείς και αυτονόητες προϋποθέσεις, η ύπαρξη αναπτυξιακών ρυθμών και εξαιρετικά μεγάλων είναι πολύ πιθανή, φτάνει να υπάρξουν στοιχειώδεις μεταρρυθμίσεις, συνέχεια και επιμονή», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο κ. Μανιάτης άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Δημόσιο, τονίζοντας ότι παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια διακρίνεται για πολυπλοκότητα, γραφειοκρατία και αδιαφάνεια και επεσήμανε την ανάγκη να ενσωματώσουμε την καινοτομία στη λήψη αποφάσεων του Δημοσίου.

Ανήγγειλε εξάλλου ότι την ερχόμενη Τρίτη θα παρουσιαστεί το Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο μέσω του οποίου ο πολίτης ή ο επενδυτής, θα έχει πλήρη παρακολούθηση και θα ξέρει κάθε φορά πού βρίσκεται η περιβαλλοντική του αδειοδότηση, προσωποποιημένα και όχι γενικευμένα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή