Συγκέντρωση τροφίμων για καταπολέμηση της φτώχειας

Συγκέντρωση τροφίμων για καταπολέμηση της φτώχειας

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα, οι Αθηναίοι σε κάθε γειτονιά, όπως ακριβώς οι Γάλλοι ή οι Ελβετοί, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν την αλληλεγγύη πράξη. Από τις 8 π.μ. έως τις 9 μ.μ. θα πραγματοποιείται σε 13 super market από το Κορωπί έως την Ελευσίνα συγκέντρωση τροφίμων από την Τράπεζα Τροφίμων – Ιδρυμα για την καταπολέμηση της φτώχειας. «Εχει καθιερωθεί η τελευταία Παρασκευή κάθε Νοεμβρίου να γίνεται το περίφημο collect από τις Τράπεζες Τροφίμων όλης της Ευρώπης» διευκρινίζει ο κ. Δημήτρης Νέντας, υπεύθυνος της μονάδας, «στην Ελλάδα η εκστρατεία λαμβάνει χώρα από το 1998». Χρόνο με τον χρόνο η συμμετοχή του κόσμου, αλλά και των εμπόρων αυξάνεται. Τα έξι καταστήματα γίνονται δέκα, τα δέκα δεκατρία. «Πέρυσι, συγκεντρώσαμε 15 τόνους τροφίμων, φέτος θέτουμε τον πήχυ πιο ψηλά». Οι προσφορές του κόσμου θα διατεθούν σε 144 συσσίτια και ιδρύματα, που υποστηρίζονται καθημερινά από την Τράπεζα Τροφίμων, εξασφαλίζοντας ένα γεύμα σε συνολικά 23.000 ανθρώπους.

Τα καταστήματα που συμμετέχουν στη σημερινή καμπάνια είναι: MEGA AB Βασιλόπουλος Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, ΑΒ Βασιλόπουλος Περισσού, Βριλησίων, Ελευσίνας, Πειραιά (Ακτή Κονδύλη 44), Μεγάρων, όπως και Σκλαβενίτης Κορωπίου, Μελισσίων, Κερατσινίου, Νέας Χαλκηδόνας Αχαρνών, Χαλανδρίου, Καλλιπόλεως Πειραιώς. «Η συγκέντρωση τροφίμων στο ΑΒ Βασιλόπουλος Αιγάλεω γίνεται σε συνεργασία με το ΑΜΚΕ “Ενδιαφέρομαι” και εθελοντές θα βρίσκονται στο κατάστημα» σημειώνει ο κ. Νέντας, «τα τρόφιμα από το ΑΒ Αιγάλεω θα δοθούν σε 300 ενήλικες και 150 παιδιά, που ζουν στο Πέραμα και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες». Συνολικά, η εκστρατεία πραγματοποιείται σε όλο το Λεκανοπέδιο με τη συμμετοχή 300 εθελοντών, νέων και παλαιών. «Εχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα, ώστε η όλη προσπάθεια να αποκτήσει και έναν πιο προσωπικό χαρακτήρα» σχολιάζει ο κ. Νέντας. «Το ζητούμενο είναι οι πελάτες του καταστήματος να ενημερωθούν για την αναγκαιότητα μιας τέτοιας καμπάνιας αλλά και για την περαιτέρω πορεία της κάθε σακούλας με προϊόντα που θα εναποθέσουν στα σημεία περισυλλογής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή