Ηττα Ολυμπιακού, έκπληξη η Ούνιξ

Ηττα Ολυμπιακού, έκπληξη η Ούνιξ

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη του ήττα στην Ευρωλίγκα υπέστη χθες ο Ολυμπιακός, ο οποίος στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα» έχασε από τη Λαμποράλ Κούτσα με 89-70. Η έλλειψη φρεσκάδας των «ερυθρόλευκων» και το ισχυρότερο κίνητρο της ισπανικής ομάδας, αποδείχθηκαν καταλυτικοί παράγοντες στην τελική διαμόρφωση του σκορ.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν από την αρχή έναν παθητικό ρόλο και βρέθηκαν να χάνουν με 24-17 στο πρώτο δεκάλεπτο και 44-37 στο ημίχρονο. Η διαφορά, μάλιστα, έφτασε και τους 20 πόντους (66-46), με την αντίδραση των «ερυθρολεύκων» να έρχεται στα μέσα της τελευταίας περιόδου (70-59). Ωστόσο, ένα γρήγορο 5-0 των γηπεδούχων έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ τους, παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη.

ΛΑΜΠΟΡΑΛ: Αϊβερσον 3, Κοζέρ 9 (3), Σενγκέλια 14, Πέρκινς, Τίλι, Μπέγκιτς 12, Βούγιασιτς 4, Σαν Εμετέριο 12 (1), Ερτέλ 18 (1), Μπερτάνς 17 (3).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέτγουεϊ, Χάντερ 4, Ντάνστον 12, Σπανούλης 27 (1), Σλούκας 5 (1), Αγραβάνης 7, Μάντζαρης 2, Καββαδάς, Λαφαγιέτ 6 (1), Ντάρντεν 7.

Τα άλλα αποτελέσματα του ομίλου: Ερυθρός Αστέρας – Νεπτούνας 79-62. Σήμερα: 22.00 (novasports 6): Βαλένθια – Γκαλατάσαραϊ.

Στον Α΄ όμιλο, η Ούνιξ Kαζάν πραγματοποίησε τη μεγάλη έκπληξη κερδίζοντας τη Ρεάλ στη Μαδρίτη με 75-85. Οι Φίσερ με 25 πόντους και Τζέρελς με 23 υποχρέωσαν τη Ρεάλ σε μια απρόσμενη ήττα. Σήμερα: Νίζνι – Ζαλγκίρις, Εφές – Σασάρι. Εκπληξη σημειώθηκε και στον Β΄ όμιλο, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να… σκορπίζει την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μακάμπι, στο Τελ Αβίβ με 61-84. Επίσης: Αλμπα Βερολίνου – Μάλαγα 79-78. Σήμερα: 20.30 (novasports 4): Τσεντεβίτα – Λιμόζ.

Σήμερα ο ΠΑΟ

H πρόκριση του Παναθηναϊκού στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας, μπορεί να πιστοποιηθεί με την πέμπτη νίκη του, κόντρα στην Μπάγερν, την οποία υποδέχεται στο ΟΑΚΑ (21.00) για την 7η αγωνιστική και στους τρεις επόμενους αγώνες, οι «πράσινοι» θα διεκδικήσουν την υψηλότερη δυνατή θέση του ομίλου. Οι Βαυαροί έχουν μόλις μία νίκη στη διοργάνωση και είναι αυτή που είχαν πετύχει στην έδρα τους, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό με διαφορά έξι πόντων, αλλά οι πιθανότητες πρόκρισής τους είναι, πλέον, πολύ περιορισμένες, παρά τη θεωρητική ενίσχυσή τους με τον Αμερικανό πλέι μέικερ, Μπο Μακ Κάλεμπ. Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα τερματίσει στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου, η συνύπαρξή του με τον Παναθηναϊκό, όπως συνέβη και πέρυσι στην ίδια φάση της Ευρωλίγκας, μπορεί να συμβεί αν οι «πράσινοι» τερματίσουν στη δεύτερη (πιθανότερη) ή την τέταρτη θέση του 3ου ομίλου.

«Παίζουν χωρίς να κοιτούν το αποτέλεσμα. Με τον Μακ Κάλεμπ ανεβαίνουν ποιοτικά» δήλωσε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς που παρακολουθεί τις δύο τελευταίες ημέρες, τον Ντε Μάρκους Νέλσον να προπονείται ατομικά στο ΟΑΚΑ. «Ολο αυτό που έχω περάσει αποτελεί μια πολύ σκληρή δοκιμασία, κυρίως ψυχολογικά, γιατί έχω μάθει να παίζω» υπογράμμισε ο Νέλσον που περιμένει την ιατρική επανεκτίμηση για την εγχείρηση κνήμης που υπεβλήθη. Για τον όμιλο του Παναθηναϊκού: Φενέρμπαχτσε – Τουρόφ 89-74. Σήμερα: 21.45 (novasports 3): Μπαρτσελόνα – Αρμάνι Μιλάνο.

• Σε 4 μήνες υπολογίζεται η επιστροφή του Κώστα Χαραλαμπίδη στον ΠΑΟΚ, μετά την εγχείρηση που έκανε στο αριστερό γόνατό του, καθώς υπέστη ρήξη επιγονατίδας στον πρόσφατο αγώνα με τη Ζιελόνα Γκόρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή