Το ράλι του DAX στηρίζει τις ευρωπαϊκές αγορές

Το ράλι του DAX στηρίζει τις ευρωπαϊκές αγορές

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνεχιζόμενη ανοδική πορεία του δείκτη DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης για ενδέκατη κατά σειρά ημέρα επηρέασε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χθες, εκ των οποίων αρκετά έκλεισαν με θετικό πρόσημο.

Ωστόσο, η απόφαση του ΟΠΕΚ να διατηρήσει σταθερή την παραγωγή του επηρέασε δυσμενώς το πετρέλαιο, προκαλώντας απώλειες στον ενεργειακό κλάδο με πτώση των αντίστοιχων μετοχών. Οι δηλώσεις Ντράγκι για ενδεχόμενη νέα στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας ώθησε καθοδικά τις αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας. Η απόδοση των 10ετών ομολόγων της Γαλλίας υποχώρησε κάτω του 1% για πρώτη φορά στην ιστορία.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με θετικό πρόσημο 0,4% στις 347,49 μονάδες. Ο DAX έκλεισε με +0,6%, σημειώνοντας το μακροβιότερο ράλι από πέρυσι τον Μάιο, καθώς η ανεργία στη Γερμανία υποχώρησε άνω του προβλεπομένου. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με -0,09% και στο Παρίσι ο CAC 40 με +0,2%.

Το πετρέλαιο χθες υποχώρησε στα χαμηλότερα τετραετίας. Το Βrent στο Λονδίνο εξασθένησε κάτω των 75 δολαρίων, ενώ το αργό Νέας Υόρκης εξασθένησε κατά 4,9%, στα 69,16 δολάρια το βαρέλι.

Bloomberg, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή