Ο όμιλος Olayan εισέρχεται στην Costa Navarino μέσω αύξησης κεφαλαίου

Ο όμιλος Olayan εισέρχεται στην Costa Navarino μέσω αύξησης κεφαλαίου

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο όμιλος Olayan -o ισχυρότερος επιχειρηματικός όμιλος της Σαουδικής Αραβίας- εισέρχεται ως τέταρτος ισότιμος μέτοχος, με κάθε έναν από τους τρεις υφιστάμενους μετόχους της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου στην Costa Navarino. O όμιλος Olayan θα συμμετέχει στην ελληνική επιχείρηση μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στο πλαίσιο ενίσχυσης του Costa Navarino και της περαιτέρω ανάπτυξης στον τουρισμό. Στόχος δεν είναι μόνο η στήριξη της επόμενης επενδυτικής φάσης του ομίλου αλλά και η παροχή ρευστότητας.

Ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος θα συνεχίσει να ηγείται των εταιρειών που απαρτίζουν τον όμιλο της Costa Navarino, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Costa Navarino, οι δύο όμιλοι μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία και το ίδιο όραμα για τη μακροπρόθεσμη και αειφόρο ανάπτυξη της Costa Navarino και της Μεσσηνίας.

Μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, θα επιταχυνθεί η περαιτέρω ανάπτυξη του προορισμού. Τα ακριβή σχέδια και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωσή τους, στο πρώτο τρίμηνο του 2015. Η συνεργασία αυτή καταδεικνύει την επιτυχία της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης που αντιπροσωπεύει η Costa Navarino και που την έχει θέσει ανάμεσα στους πιο ποιοτικούς προορισμούς στην Ευρώπη, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο όμιλος Olayan ελέγχει σήμερα δεκάδες επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Από το 2000, που απεβίωσε ο Σαλιμάν Ολαγιάν, τη θέση του προέδρου κατέχει ο γιος του Καλίντ. Η περιουσία που ελέγχει σήμερα ο Καλίντ Ολαγιάν και οι τρεις αδελφές του υπολογίζεται σε περίπου 12 δισ. δολάρια, με αποτέλεσμα να συγκαταλέγονται στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Στην Ελλάδα, ο όμιλος Olayan έχει επενδύσει στην Chipita, ενώ ήταν παραδοσιακά από τους ισχυρούς μετόχους της Coca Cola HBC.

Για πολλά χρόνια ο όμιλος Olayan συνεργάστηκε στενά με την επενδυτική εταιρεία Global Finance του Αγγ. Πλακόπητα, ενώ συνεργάζεται με τη Vivartia σε μονάδες αρτοποιίας στη Σαουδική Αραβία. Επίσης από το 1992 συμμετέχει και στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης Flexopack μέσω της εταιρείας επενδύσεων χαρτοφυλακίου Competrol Establishment που έχει ιδρυθεί το 1972 με έδρα το Λιχτενστάιν.

Το επιχειρησιακό αναπτυξιακό πλάνο της Costa Navarino περιλαμβάνει για την τριετία 2014-16 την υλοποίηση επενδύσεων, οι οποίες, κατ’ ελάχιστο, θα φθάσουν στα 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιδιοκτήτρια εταιρεία υλοποιεί τον σχεδιασμό τριών νέων γηπέδων γκολφ 18 οπών. Παράλληλα, προγραμματίζεται η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή και τρίτου πολυτελούς ξενοδοχείου στην περιοχή Navarino Bay, με δυναμικότητα, περίπου, 300 κλινών.

Η Aegean Airlines πραγματοποιεί δύο δρομολόγια την εβδομάδα στην Costa Navarino από το Παρίσι και το Ντίσελντορφ, η Condor Airlines ένα δρομολόγιο από το Nτίσελντορφ, το Μόναχο, τη Φρανκφούρτη και τη Στουτγάρδη, η Easy Jet δύο δρομολόγια από το Αμβούργο και η British Airways ένα από το Λονδίνο.

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία αποφάσισε την εγκατάσταση μιας μόνιμης έκθεσης ολυμπιακών ενθυμημάτων στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino. Επιπροσθέτως, στόχος είναι η δημιουργία ενός Κέντρου Ολυμπιακής Εκπαίδευσης, το τέταρτο στην Ελλάδα, που θα είναι επισκέψιμο από μαθητές σχολείων της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο. Στις δράσεις για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού που θα ωφελήσουν και την Costa Navarino είναι η λειτουργία μελλοντικά του πρώτου καταδυτικού αρχαιολογικού πάρκου στην Ελλάδα σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μεθώνης και Ναυαρίνου και η ολοκλήρωση του διαγωνισμού ανάθεσης σε ιδιώτες της διαχείρισης της μαρίνας της Πύλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή