Πώληση ενεργητικού της Cyprus Airways

Πώληση ενεργητικού της Cyprus Airways

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της κυπριακής κυβέρνησης να προχωρήσει σε πώληση μόνο περιουσιακών στοιχείων των Κυπριακών Αερογραμμών αντί του συνόλου της εταιρείας, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα από κυβερνητικά στελέχη της Κύπρου. Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν στον κυπριακό Τύπο, η κυβέρνηση έχει πληροφορίες ότι η Κομισιόν θα γνωμοδοτήσει αρνητικά αναφορικά με τη συμβατότητα των κρατικών ενισχύσεων προς τον εθνικό αερομεταφορέα, ζητώντας παράλληλα την άμεση επιστροφή των χρημάτων. Αποτέλεσμα είναι η κυπριακή κυβέρνηση να έχει ένα ιδιαίτερο ισχυρό επιχείρημα έναντι των επικριτών της, να προχωρήσει σε πώληση περιουσιακών στοιχείων των Κυπριακών Αερογραμμών, με το επιχείρημα ότι ουδείς από τους ενδιαφερόμενους, μετά και την προσθήκη νέων βαρών στο ενεργητικό της εταιρείας, θα επενδύσει στο σύνολο της εταιρείας, η οποία είναι υπερβολικά χρεωμένη.

Στην κυπριακή Βουλή διαβιβάστηκε φάκελος που περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία των διαπραγματευτών μεταξύ της κυβέρνησης, της Κομισιόν και των επενδυτών, στο οποίο μάλιστα παρατίθενται και οι προσφορές των δύο ενδιαφερομένων Aegean Airlines και Ryanair. Σύμφωνα με τον κυπριακό Τύπο, ο ένας ενδιαφερόμενος προσφέρει τίμημα αγοράς 8 εκατ. ευρώ για την ενοικίαση του σήματος και του ονόματος, το πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας, τη μακροχρόνια ενοικίαση της τεχνικής βάσης, τη διατήρηση των χρονοθυρίδων (slots) Φρανκφούρτης και Παρισιού, καθώς και το 25% των μετοχών της Swissport. Η δεύτερη προσφορά ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ (συν το κόστος του εξοπλισμού), περιλαμβάνει τα 5 ενοικιαζόμενα αεροσκάφη, όλες τις χρονοθυρίδες, βραχεία ενοικίαση της τεχνικής βάσης, το 25% των μετοχών της Swissport καθώς και ανταλλακτικά και λοιπό εξοπλισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή