Φιλανθρωπικές εορταγορές, bazaar και κοινωνία – Αστρο λαμπρό ο οδηγός!

Φιλανθρωπικές εορταγορές, bazaar και κοινωνία – Αστρο λαμπρό ο οδηγός!

3' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και ξαφνικά, η αστική τάξη προσγειώθηκε αναγκαστικά λόγω της οικονομικής κρίσης και συνειδητοποίησε πως προβλήματα, όπως η ανεργία, η έλλειψη στέγης και θέρμανσης, η έλλειψη χρημάτων λόγω μείωσης των συντάξεων και της αγοραστικής, γενικά, κίνησης, σε συνδυασμό με την ακρίβεια των ειδών διατροφής αφορούν ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων, και τη μεσαία τάξη, συνολικά. Αυτή η πρόσκρουση με την πραγματικότητα είχε και ένα υγιές επακόλουθο: η κοινωνία κατάλαβε τη σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή οι φτωχοί και οι οικογένειες που έχουν παιδιά με νοητική υστέρηση, κινητικά προβλήματα, ασθένειες και σύνδρομα που προκαλούν πνευματική και σωματική κάμψη και γι’ αυτό απαιτείται επιστημονική φροντίδα και ειδική, διαρκής συχνά, επίβλεψη σε ένα κατάλληλο περιβάλλον, επειδή οι οικογένειες των παιδιών αυτών δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν ή χρειάζονται βοήθεια και στήριξη… Η εξήγηση κρίνεται από τη στήλη απαραίτητη, για να αντιληφθούμε όλοι εμείς που αποτελούμε την κοινωνία στη σημερινή προβληματική κατάσταση την ιδιαίτερη σημασία και τη μεγάλη αξία των φιλανθρωπικών εορταγορών, των bazaar, που, κάτω από δύσκολες συνθήκες, μας καλούν, ζητούν τη συμπαράστασή μας, ως άτομα και ως συντροφιές, για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους χωρίς τη συνδρομή της πολιτείας, χωρίς δωρεές πλέον και ευεργεσίες. Μόνον με τηνδική μας ανταπόκριση, όποια κι αν είναι αυτή, με τα έσοδα της εορταγοράς να στηρίζουν τον σκοπό των μη κερδοσκοπικών σωματείων. Αλλοτε, το χριστουγεννιάτικο κλίμα αρκούσε και προέτρεπε για την παραδοσιακή αναγγελία κάθε bazaar κι ήταν μία ευχάριστη αφορμή για παιδιά και μεγάλους, για όλη την οικογένεια. Τώρα αποτελεί ζωτική ανάγκη και γι’ αυτό η παρότρυνση της στήλης να πυκνώσουμε τις τάξεις των ανθρώπων που βοηθούν στη συνέχιση της αποστολής των φιλανθρωπικών σωματείων και συγχρόνως χαίρονται, χάρις στην εξαιρετική εθελοντική εργασία κυριών, κυρίως της ελληνικής κοινωνίας. Τώρα τελευταία, μάλιστα, οι παραδοσιακές εορταγορές, όπως του ΣΕΟ – Σώματος Ελλήνων Οδηγών και Τμήματος Αρωγής, των «Φίλων του Παιδιού», των «Φίλων της Μέριμνας» με το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τις ευχές στους αγαπημένους, απέκτησαν πλουσιότατο «βεστιάριο» με κάθε λογής, πάμφθηνο ρουχισμό. Σημάδι των καιρών κι αυτό, όπως και οι σπιτικές μαρμελάδες που εξαντλούνται ταχύτατα. Αργήσαμε, αλλά βάλαμε μυαλό! «Αστρο λαμπρό» μας οδηγεί…

Χριστουγεννιάτικο bazaar της «Χαράς», Κέντρον Ειδικών Ατόμων, αύριο Σάββατο 29 και Κυριακή 30 /11

«Η Χαρά», το Κέντρο Ειδικών Ατόμων, μας προσκαλεί σε χριστουγεννιάτικο bazaar αύριο Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας. Από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, οι φίλοι της «Χαράς» θα έχουν την ευκαιρία να στηρίξουν το οικοτροφείο – στέγη φιλοξενίας 57 παιδιών και ενηλίκων με πολύ σοβαρά νοητικά και κινητικά προβλήματα. Ο φιλανθρωπικός αυτός σκοπός ενισχύεται από τα έσοδα της πολύ προσεγμένης αγοράς με μεγάλη ποικιλία δώρων, βιβλίων, παιχνιδιών και ρούχων, καθώς και κοσμημάτων, γουριών και στολιδιών χριστουγεννιάτικων, μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα για οικογένειες, συντροφιές και ανθρώπους που χαίρονται, δίνουν χαρά σε όσους έχουν την ανάγκη μας. Το Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» ιδρύθηκε το 1983 από γονείς για να φιλοξενεί παιδιά και ενήλικες με νοητικά και κινητικά προβλήματα σε υγιές και ευχάριστο περιβάλλον, όπως το οικοτροφείο στην Παλλήνη, δωρεά ιδιώτη σε αντικατάσταση στέγης επίσης δικής του δωρεάς που χτυπήθηκε από τους σεισμούς του 1999. Σε αρχιτεκτονικά σχέδια φίλου του σωματείου, όμοια αφιλοκερδής προσφορά, κτίστηκε νέο κτίριο, 2.800 τ.μ. και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2005, ένα σύγχρονο οικοτροφείο κατάλληλων προδιαγραφών για άτομα με σοβαρά νοητικά και κινητικά προβλήματα. Η καθημερινή του λειτουργία στηρίζεται σε 45 μέλη εξειδικευμένου προσωπικού. Το σωματείο «Η Χαρά» διοικείται από ένα Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται κάθε δύο χρόνια και αποτελείται από εννέα μέλη, γονείς και εθελοντές. Το Δ.Σ. της «Χαράς» αποτελούν: πρόεδρος Στέφας Δημήτριος, α΄ αντιπρόεδρος Μαρτίνου Αλεξάνδρα, β’ αντιπρόεδρος Μηναΐδη Μαριλένα, γενική γραμματέας Σταυριανάκη Καλή, ταμίας Βαφειάς Νικόλαος, ειδική γραμματέας Ρίζα – Σουρουλίδη Εριέττα, έφορος Ανδριόπουλος Χρήστος, μέλη Ζομπανάκης Ανδρέας και Τσούρτου Σοφία. Διεύθυνση: Λεωφ. Μαραθώνος 90, Παλλήνη, τηλ. 210-66.66.702, [email protected], www.kea-hara.gr.

Και η πατρίδα της Ιωνίας θυμάται και εορτάζει

Τριήμερη Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά διοργανώνει η Ενωση Σμυρναίων σήμερα Παρασκευή 28/11, από 5 μ.μ. ώς 8 μ.μ., αύριο Σάββατο 29/11, από 10 π.μ.ώς 8 μ.μ. και μεθαύριο, Κυριακή 30/11, από 10 π.μ. ώς 6 μ.μ., στη Βιβλιοθήκη της Ενωσης, Καρύτση 3 (γ΄ όροφος). Προσκαλεί το Δ.Σ. όλα τα μέλη και τους φίλους της Ενώσεως Σμυρναίων σε μια σμυρναϊκού προσανατολισμού εορταγορά με παραδοσιακά γλυκίσματα, βιβλία μικρασιατικού περιεχομένου, χειροτεχνήματα και δαντέλες, κοσμήματα και χριστουγεννιάτικα δώρα σε μεγάλη ποικιλία. Το μεσημέρι του Σαββάτου από τις 12 ώς τις 2 μ.μ. θα υπάρχουν και σουτζουκάκια σμυρναίικα, σύμφωνα με τη «Συνταγή τριών γενεών» του «Γαστρονόμου»! Για την «Καλή Χρονιά» και τις τρεις ημέρες της εορταγοράς θα μπορεί κανείς να προμηθευτεί το «Ημερολόγιο 2015» με θέμα «Η καθημερινή ζωή της Σμύρνης μέσα από τον Τύπο», έκδοση Ενώσεως Σμυρναίων, με αυθεντικές κάρτες από τη συλλογή της Ενωσης.

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή