Το κασέ της πολιτικής επιθεώρησης

Το κασέ της πολιτικής επιθεώρησης

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν κάποιοι νομίζουν ότι τους ψεκάζουν από αέρος με αποβλακωτικά αέρια, προφανώς επειδή θεωρούν ότι η εξυπνάδα που διαθέτουν μόνον με τόσο ριζικά μέτρα μπορεί να αναχαιτισθεί, οι υπόλοιποι αναρωτιούνται ποιοι είναι αυτοί οι βλάκες οι οποίοι κάνουν τέτοια περιττά έξοδα για να ψεκάσουν κάποιους, οι οποίοι πιστεύουν ότι κάποιοι τους ψεκάζουν για να τους αποβλακώσουν. Πλην όμως, επειδή δεν πρόκειται ποτέ να αποδειχθεί αν όντως κάποιοι ψεκάζουν τους Ελληνες ψηφοφόρους, αυτοί θα μείνουν με τη βεβαιότητα πως τους ψεκάζουν κάποιες άγνωστες σκοτεινές δυνάμεις που δρουν στη στρατόσφαιρα και επιβουλεύονται τον ελληνισμό. Ούτε οι δυνάμεις πρόκειται να αποκαλυφθούν ποτέ, οπότε όσοι καταγγέλλουν τους ψεκασμούς, ανά πάσα στιγμή θα μπορούν να ρίχνουν την ευθύνη των ψεκασμών σε αντιπάλους και να αποδίδουν τις κακοδαιμονίες τους, ή ας πούμε τα ισχνά εκλογικά τους ποσοστά σε ψηφοφόρους παραζαλισμένους από τα αποβλακωτικά αέρια. Απ’ αυτήν την άποψη το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μπορεί να επαίρεται πως η ύπαρξή του και μόνον σηματοδοτεί τον θρίαμβο της ελληνικής παιδείας κατά των αξιών του διαφωτισμού και την οριστική ήττα του ορθολογισμού. Διότι μην το ξεχνάμε: παιδιά της ημετέρας παιδείας είναι όλοι αυτοί.

Επειδή βέβαια τα νούμερα της επιθεώρησης, όσο επιτυχημένα κι αν είναι, φθείρονται με την επανάληψη σαν τα ανέκδοτα, και με την πάροδο του χρόνου σαν τα ρούχα τελευταίας κοπής, και επειδή εκλογές πλησιάζουν χωρίς να έχουν αποκαλυφθεί οι δαιμόνιοι χειριστές των αεροψεκαστήρων, το κόμμα των Ελλήνων που φύτρωσε στους λειμώνες των Αγανακτισμένων ανακάλυψε κάτι ακόμη πιο δραστικό, με περισσότερο έντονη γεύση και άμεσα αποτελέσματα. Η νέα αυτή δραστική πολιτική ουσία ακούει στο όνομα Σταυρούλα Ξουλίδου, επαγγέλλεται τη βουλευτή και παρ’ ολίγον να υπάρξει θύμα πολιτικού και οικονομικού βιασμού. Τρία ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ της πρότεινε κάποιος νεοδημοκράτης, λέει, από τη Νιγηρία για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να επιτρέψει στην κυβέρνηση να αναβάλει τις εκλογές. Τώρα, για ποιον λόγο η κυβέρνηση θέλει να παρατείνει τον επιθανάτιο ρόγχο της, ο οποίος σε λίγο δεν θα μας αφήνει να κοιμηθούμε, είναι ένα ζήτημα. Ζήτημα εξίσου ουσιώδες το ποσόν με το οποίον η κ. Ξουλίδου αποτιμά την ψήφο της. Η αλήθεια είναι ότι το κασέ της πολιτικής επιθεώρησης έχει ανέβει πολύ ψηλά και αναρωτιέσαι πού θα φτάσει αν εμφανιστούν και ονόματα τα οποία θα μπουν πρώτα και με φωτεινά λαμπιόνια στη μαρκίζα όταν η κ. Ξουλίδου παίρνει τόσα για ένα πέρασμα. Θα μου πείτε από τη Νιγηρία οι αξίες φαντάζουν διαφορετικές. Σημειωτέον η προσέγγιση έγινε μέσω του δαιμονίου εργαλείου facebook. Και εδώ ισχύει ό,τι με τους ψεκασμούς: πάμε στοίχημα πως τίποτε δεν θα αποδειχθεί και απλώς η υποψία θα αιωρείται πάνω από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή, λες και η Βουλή σηκώνει και άλλη φθορά απ’ αυτήν που έχει ήδη υποστεί από την κανονική της λειτουργία. Θέλω να δω πόσα χρήματα θα πρέπει να δώσουν στον ίδιο τον μέλλοντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να αναλάβει μια θέση που τόσο έχουν διασύρει.

Στο Παρίσι, η ελληνική κυβέρνηση απέτυχε να συνεννοηθεί με την τρόικα, η πολυδιαφημισμένη έξοδος από το Μνημόνιο αναβάλλεται, ενώ στο Λονδίνο οι αγορές προεξόφλησαν την αποτυχία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον ρόλο της κυβέρνησης. Και το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά τα δευτερεύοντα ζητήματα, μας αποτρέπουν να ασχοληθούμε ουσιαστικότερα με τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, τους ψεκασμούς, την τιμή της ψήφου της κ. Ξουλίδου και το πολιτικό μέλλον των κ.κ. Καραμανλή του Αραφναίου και Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου. Θα τολμούσα να πω πως χειρότερα δεν γίνεται, πως μόνον οι γιορτές μάς σώζουν, όμως δεν τολμώ να το πω γιατί φοβούμαι μη διαψευσθώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή