ΕΟΠΥΥ: «Αντισυμβατική» η απόφαση για επίσχεση εργασίας

ΕΟΠΥΥ: «Αντισυμβατική» η απόφαση για επίσχεση εργασίας

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 «Αντισυμβατική» χαρακτηρίζει ο ΕΟΠΥΥ την απόφαση για επίσχεση εργασίας την οποία ανακοίνωσαν εκπρόσωποι ενώσεων παρόχων υγείας, συνεργαζόμενων με τον Οργανισμό και επισημαίνει ότι στρέφεται κατά των ασφαλισμένων.

Ο ΕΟΠΥΥ θεωρεί ότι οι λόγοι που επικαλούνται οι εκπρόσωποι ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων είναι αβάσιμοι και προσχηματικοί, αφού, όπως αναφέρει, ο μεγαλύτερος όγκος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους έχει, ήδη, αποπληρωθεί, η πληρωμή των τρεχουσών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ υλοποιείται κανονικά, εντός των ορίων του κλειστού προϋπολογισμού του Οργανισμού, ενώ προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ είναι η κατάργηση του αυτόματου μηχανισμού επιστροφής υπερβάσεων στη δαπάνη (clawback) για το 2015 και ζητά συνεργασία με τους επίσημους φορείς και τα συλλογικά όργανα των ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας.

Η θέση του ΕΟΠΥΥ είναι κλειστός προϋπολογισμός στο ύψος των αναγκών των ασφαλισμένων, ανακοστολόγηση για όσες πράξεις είναι αναγκαίο, επέκταση των κατευθυντήριων οδηγιών (που ήδη εφαρμόζονται με ορατά και σημαντικά αποτελέσματα), κλιμακωτή έκπτωση (rebate), εφόσον απαιτηθεί, με στόχο το 2015 να καταργηθεί στην πράξη ο αυτόματος μηχανισμός επιστροφής υπερβάσεων στη δαπάνη.

«Η διακοπή παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ παραβιάζει ουσιώδεις όρους των συμβάσεων, συνιστά μονομερή παραβίασή τους και θέτει εκτός του δικτύου των συμβεβλημένων παρόχων όσους την εφαρμόσουν» σημειώνει ο ΕΟΠΥΥ και καλεί όλους όσους έχουν προγραμματίσει να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας να αναθεωρήσουν την απόφασή τους και να συνεχιστεί η διαβούλευση που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό για το περιεχόμενο των συμβάσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή