Λήγουν 150 συμβάσεις στο ΕΚΠΑ

Λήγουν 150 συμβάσεις στο ΕΚΠΑ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το τελευταίο πρόβλημα –πλην των μετεγγραφών– που ανέκυψε είναι η λήξη, αύριο, των συμβάσεων περίπου 150 εργαζομένων που πληρώνονταν από τον Ειδικό Λογαριασμό Ερευνας και άρα λογίζονταν ως ερευνητές. Οι υπάλληλοι, βέβαια, υπηρετούσαν σε θέσεις φύλαξης, βιβλιοθηκών, ως παιδαγωγοί κ.α. Ο χρόνος πρώτης ανάληψης υπηρεσίας ποικίλλει για τον καθένα από τους 150, με τους πιο παλιούς να ξεκινούν πριν από περίπου μία δεκαετία.

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Συγκλήτου, αποφασίσθηκε να αναζητηθούν τρόποι ώστε να παραμείνουν προσωρινά στις θέσεις τους, καθώς πρόθεση του πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη είναι να προκηρυχθούν νέα ερευνητικά προγράμματα στα οποία θα μπορούσαν, μέσω ΑΣΕΠ, να ενταχθούν υπάλληλοι. Παράλληλα, λύση αναζητείται στο πρόβλημα των σκουπιδιών, αλλά και της τήρησης της τάξης στο ΕΚΠΑ. Για τον λόγο αυτό πανεπιστημιακοί του ΕΚΠΑ περιμένουν να δουν τις επόμενες κινήσεις του κ. Φορτσάκη στο θέμα της αντιμετώπισης των φοιτητών που πέταξαν σκουπίδια πρόσφατα στο γραφείο του στα Προπύλαια.

Τέλος, χθες διευκρινίστηκε ότι στην τελευταία Σύγκλητο δεν εξέθεσαν τις απόψεις τους «εκπρόσωποι των γονέων των φοιτητών», όπως έλεγε η ανακοίνωση, αλλά γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στους δύο παιδικούς σταθμούς της Πανεπιστημιούπολης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή